Boxsprings

Boxsprings

In het Beka® boxspringassortiment vind je dé ideale slaapoplossing die past bij jou en bij je slaapkamer: een elektrische of vaste boxspring, met of zonder opbergmogelijkheden. Je kan de maat, het hoofdbord, het design van de poten en de stof voor de afwerking van je bed zelf kiezen. En vergeet de GELTEX® NEXT-matras die bij je slaapprofiel past niet.

Bij Beka®, bieden we je drie mogelijke formules waarmee je jouw beste plek ter wereld kan creëren: van de totale vrijheid van "Boxspring à la carte" tot een voorstel voor een combinatie waarbij je alleen de stof en de kleur nog hoeft te kiezen, “Box by Beka®”, en de optie "Choose&Snooze" die een ruime keuze aan mogelijke combinaties biedt (Cubic Box 25 vast of elektrisch, 4 hoofdeindes, 6 soorten voeteneindes en meer dan 50 stoffen):

Wat heeft een boxspring dat een gewone bedbodem niet heeft?

Het lijdt geen twijfel dat boxspringbedden populair zijn: deze luxebedden bieden meer slaapcomfort en gaan langer mee dan een gewoon bed, als je kiest voor kwaliteitsmodellen, zowel qua materialen als qua matras, zoals die van Beka®.

Puur esthetisch gezien, ziet de boxspring er meteen luxueuzer uit dan een gewone bedbodem. Hij is ook hoger, wat ontegensprekelijk bijdraagt tot het comfort bij het opstaan en gaan liggen. Hij is goed geventileerd en hygiënischer, en vergt weinig onderhoud omdat dit type bedbodem volledig gesloten is.

Waarom kiezen voor een Beka®-boxspring?

Met een Beka®-boxspring tweepersoonsbed vertrouw je op een technische knowhow van meerdere generaties en een bedrijf dat door het Hof van België werd erkend als officiële leverancier. Wist je dat elke boxspring het resultaat is van het werk van 15 experts die op elk afwerkingsniveau werken?

Maar het merk luistert ook naar alle doelgroepen: de luxueuze boxsprings zijn ook beschikbaar in meer toegankelijke producten, via geoptimaliseerde formules zoals "Choose&Snooze" en "Box by Beka®". Met andere woorden, of je nu de koning van België bent of Jan Modaal, je geniet van onze uitzonderlijke producten. Kwaliteit en comfort gaan boven alles!

Het merk Beka® biedt ook een uitzonderlijke garantie: naast de wettelijke garantie van 2 jaar biedt het een bijkomende commerciële garantie van 3 jaar (onder bepaalde voorwaarden). Rekening houdend met de waardevermindering door gebruik, is ze degressief: voor het totaalbedrag in het eerste en tweede jaar, met een bijdrage van 40% in het derde jaar, 60% in het vierde jaar en 80% in het vijfde en laatste jaar.

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier
 1. Boxspring à la carte

  Stel je eigen boxspring samen uit een honderdtal beschikbare opties.

 2. Choose&Snooze

  Kies jouw boxspring uit een ruime selectie met een aantrekkelijke prijs. 

 3. Box by Beka®

  Selecteer je stoffen voor een stijlvolle en betaalbare matras en boxspring. 

Boxspring à la carte

1. Boxspring à la carte

Je beste plek ter wereld is even uniek als jij, daarom heeft Beka® een veelheid aan producten en variaties ontwikkeld, om aan al je wensen tegemoet te komen en de beste boxspring te creëren die je een uitzonderlijke slaapkwaliteit biedt. 

Met de optie "Boxspring à la carte" kies je een complete boxspringbed: alle Beka®-producten staan tot je beschikking, om een paradijselijk plekje samen te stellen. Bedbodem, hoofdbord, stof en poten, elk detail telt!

Creëer jouw boxspring op maat
Choose&Snooze

2. Choose&Snooze

Choose&Snooze, dat is kiezen voor kwaliteit in alle flexibiliteit. Je kan honderden combinaties maken aan een aantrekkelijke prijs: deze optie "beperkt" je keuzes om een boxspring te kopen aan een aantrekkelijke prijs!

Kies uit een vaste boxspring Box Cubic 25 of elektrische boxspring Motorbox Cubix 25, met een afmeting van 160 of 180 x 200 cm, 4 hoofdborden (Granada, Oslo, Vienna en Sevilla) verkrijgbaar in verschillende hoogtes, houten poten (Vierkant, Rond, Oblic of Cubus) of metalen poten (Vierkant of Rond) eveneens verkrijgbaar in verschillende hoogtes, en tot slot een vijftigtal stoffen voor de afwerking van het bed. Extra keuzemogelijkheden beschikbaar voor een kleine meerprijs.

Stel jouw Choose&Snooze samen
Box by Beka

3. Box by Beka

Met Box by Beka geniet je van de kwaliteit en het design van een echte Beka. Voor een scherpe prijs haal je een stijlvolle boxspring met Cosmopolitan pocketverenmatras in je slaapkamer. Je hoeft alleen nog maar de stofafwerking te kiezen uit drie kleuren: Taupe Silver, Navy Blue en Graphite.

Dankzij de hoge kwaliteitsnormen geniet je van eersteklas comfort voor een aantrekkelijke prijs - of je nu kiest voor een boxspring van 140 x 200, een eenpersoons- of een duoversie of een bed met grotere afmetingen.

Ontdek Box by Beka

MET DE GARANTIE OP ONZE BEKA®-PRODUCTEN SLAAP JE OP TWEE OREN

Registreer je om nog meer uit je garantie te halen
boxspring

Hoe is een Beka®-boxspring opgebouwd?

Welk formaat bed je ook kiest (boxspring 180x200, boxspring 160x200, boxspring 120x200, ...), het door Beka® voorgestelde paradijselijke hoekje is opgebouwd rond 5 elementen: de boxspring, het hoofdbord, het voeteneinde, de afwerkingsstoffen en de matras. 5 componenten die steevast aanwezig zijn, of je nu kiest voor de optie "boxspring à la carte", "Choose&Snooze" of "Box by Beka®".

boxspringbed

Element n°1 van het boxspringbed: de boxspring

De voordelen van de boxspring verklaren hun groeiende populariteit: comfort, onvergelijkbare ondersteuning, uitstekende ventilatie, aanpasbare hoogte, een even elegant als aanpasbaar design, vaste of elektrische verstelling naargelang je gebruik en behoeften. 

Het merk Beka® biedt 5 vaste boxspringmodellen (Box Cubic 16, Box Cubic 25, Box Cubic 30, Box Curve 25 en Box Déco 30) en 3 elektrisch verstelbare versies (Motorbox Cubic 16, Motorbox Cubic 25 en Motorbox Cubic 30). Daarnaast is er de boxspringbox (een stoffen bedframe met opbergruimte en een handmatig of elektrisch verstelbare lattenbodem), met een geïntegreerde opbergruimte die handmatig of elektrisch verstelbaar is. Deze producten zijn verkrijgbaar in één of twee delen (bevestigd met een verbindingsstuk).

 • Boxspring met of zonder opbergruimte, vast of elektrisch, hoogte (van 16 tot 30 cm), grootte (boxspring voor 1 persoon of 2). Je geniet van een stoffen bodem met pocketveren en 7 ergonomische comfortzones.

hoofdbord

Element n°2 van het boxspringbed: het hoofdbord

Het hoofdbord is een essentieel element om zowel het comfort van de gebruiker als de esthetiek van het bed te waarborgen. Als barrière tegen de koude muur voorkomt het dat je het 's nachts koud krijgt, vooral in de nek en aan het hoofd. Ook zal de boxspringmatras langer meegaan, omdat hij niet wordt blootgesteld aan de vochtigheid en de koude van de muur.  

Uit puur esthetische overwegingen gaat het erom een model te kiezen dat bij de kamer past en aan je smaak beantwoordt: gestoffeerd, klassiek of modern, pastel, heldere of donkere kleuren, het hoofdbord is verkrijgbaar in een groot aantal afwerkingen uit de Beka® Europe, America of Asia collectie.

 • Een spel van texturen, vormen en kleuren, het hoofdbord draagt bij tot het comfort van uw slaap. De keuze ervan is een kwestie van smaak: Bali, Brugge, Bogota, Belize, Denver, Capri, Granada, ... kies je bestemming!

voeteneinde

Element n°3 van het boxspringbed: het voeteneinde

Hoewel het bijna onopgemerkt blijft, speelt het voeteneinde een essentiële rol in het comfort en de esthetiek van je bed. Terwijl het vooral dient om je beddengoed op zijn plek te houden, helpt een hoofdbord ook om je matras te verhogen en te beschermen tegen temperatuurschommelingen (koud of warm), maar ook tegen vocht en stof. Hierdoor kan de matras beter geventileerd worden en transpiratie tijdens de nacht afvoeren, wat zorgt voor een betere hygiëne en een langere levensduur van je bed. 

Beka® is zich ten volle bewust van haar sleutelrol en heeft verschillende modellen ontwikkeld om aan je esthetische voorkeur te voldoen. Met een hoogte van 10 of 15 cm, zijn ze beschikbaar in hout - Eik, Walnoot of Wengé - in verschillende vormen - vierkant, rond, schuin en kubisch, en niet te vergeten de modellen "Wood Beam" en "Wood Frame", die het bed accentueren met een mooi houten frame. Voor een meer industriële stijl biedt Beka® ook 2 sets metalen voetborden, in zwart of chroom en in vierkante of ronde vormen.

 • Beka® begrijpt dat het voeteneinde niet vanzelfsprekend is, maar ook je volle aandacht verdient, omdat het een actieve rol speelt bij je slaapcomfort (stabiliteit en hoogte) en in de uiteindelijke uitstraling van je bed (materiaal, vorm en kleuren).

Element n°4 van het boxspringbed: de stof

Wist je dat, naast het esthetische aspect, de stof waarmee het bed is afgewerkt ook een rol speelt bij je slaapcomfort? Vandaag maken designinnovaties het mogelijk om comfort en esthetiek te combineren: de samenstelling, het gewicht en de productie beïnvloeden het resultaat.  

Van zacht fluweel over luxueus leder tot verleidelijk vilt, Beka® biedt bijna 60 stoffen aan, die een breed spectrum van smaken en comfort dekken. Wist je dat sommige ervan gemaakt zijn van gerecycleerd polyester - zoals "Future Beige", "Future Blossom" en "Future Steel" in categorie 1 en "Fusion Beige", "Fusion Cayenne" en "Fusion Grey" in categorie 3?

 • Aangezien de keuze van de stoffen cruciaal is voor het comfort en de esthetiek van je boxspring, stuurt Beka® je gratis tot 3 stalen toe, zodat je een geïnformeerde keuze maakt.

nieuwe generatie Geltex<sup>®</sup> matrassen

Element nr. 5 van het boxspringbed: de nieuwe generatie Geltex® matrassen

Als slaapspecialist sinds 1935 is Beka® altijd blijven streven naar uitmuntendheid om het hoogste niveau van slaapcomfort te bereiken. Met een unieke, gepatenteerde technologie (GELTEX®), die een schuimlaag en een pocketverenkern combineert, is het gelukt om een assortiment matrassen met verschillende variaties te ontwerpen voor alle slapers. Dankzij de Beka®-slaapdriehoek vind je het model dat de juiste drukverdeling, de juiste lichaamsondersteuning en de juiste ventilatie garandeert. 

Beka®-matrassen bestaan uit veren (pocketveren of Temporis-pocketveren) met een variabele hoogte en bevatten steeds een comfortlaag (Comfort-foam, Sensus® en Soft-latex) en een klimaatlaag (Climawatt®, Sensus®, wol/kasjmier/zijde). We ontwikkelden in totaal 11 matrassen, met zacht, medium, stevig of extra stevig slaapcomfort.

 • Omdat het niet altijd eenvoudig is om de juiste Beka®-matras te kiezen, stellen wij voor om 6 vragen te beantwoorden zodat onze matrasconfigurator je de 3 meest geschikte modellen voor jou kan voorstellen!

boxspring

Met Beka® ontwerp je je eigen droombed

Telkens wanneer je de deur van je slaapkamer opent, willen we je automatisch laten glimlachen bij het zien van je bed. Daarom geeft Beka® je de volledige vrijheid om alle onderdelen van je bed te kiezen: boxspring, hoofdbord en voeteneinde, matras en afwerkingsstoffen, zodat je alle sleutels in handen hebt om "het mooiste plekje ter wereld" te ontwerpen! 

Vergeet niet dat je slaapkamer een persoonlijke ruimte is. In tegenstelling tot de rest van je huis, is de slaapkamer een ruimte waar je je wensen de vrije loop kan laten. Hou je van mosterd- of granaatrood? Van de gestoffeerde stijl van ouderwetse hoofdborden? Omdat kwaliteit aanwezig is in elk element van je toekomstige bed, mag je je fantasie de vrije loop laten!

Eén ding is zeker: bij Beka® ben jij de enige die het voor het zeggen heeft: jij stelt de onderdelen van je droombed samen. Ben je er klaar voor?