Boxspring bedden

Boxspring bedden: het geheim ontsluierd

Boxspring bedden zijn trendy in elke slaapkamer en stralen comfort en luxe uit. Ze bestaan uit een pocketverenbedbodem en een matras. Ze zorgen ervoor dat beide slapers zich goed voelen door zich aan hun individuele lichaamshouding aan te passen en rugpijn te verminderen. Boxspring bedden zorgen voor een buitengewoon gevoel van welzijn en zijn verkrijgbaar in zowel vaste als elektrische uitvoeringen. Maar hoe kies je je eigen slaapparadijs? Maak je geen zorgen, onze Beka®-experts staan je graag bij om je nachtrust te verbeteren en houden rekening met de inrichting van je kamer. 

Boxspring bedden

Waar komen boxspring bedden vandaan?

In tegenstelling tot wat je zou denken, zijn boxspring bedden geen recente uitvinding. Hun exacte oorsprong is voer voor debat: sommigen zijn ervan overtuigd dat ze uit de Verenigde Staten komen, anderen beweren dat ze Scandinavische roots hebben. 

Volgens de Amerikaanse overtuiging werden boxspring bedden ontwikkeld in de 19e eeuw in Amerika om de hygiëne en de netheid van de matras te verbeteren. In Europa werden ze snel populair in België, terwijl Frankrijk en Duitsland de voorkeur gaven aan een bedkader met lattenbodem. De andere stelling, die de Scandinavische oorsprong steunt, stelt dat deze ‘luxecocon’ de Franse, gestoffeerde bedden perfectioneert.  

Waarmee zijn boxspring bedden samengesteld? 

De term boxspring bedden is afgeleid van het Engels ‘box’ voor kist en ‘spring’ voor veren. Boxspring bedden bestaan logischerwijs uit een systeem van een kist met veren van 20 à 30 centimeter hoog, waardoor ze zich onderscheiden van de klassieke lattenbodems. Het kader of de ‘ondermatras’ wordt op een houten structuur met poten geplaatst en is volledig gestoffeerd in dezelfde kleur als het hoofdeinde van het bed. 

Bovenop het kader van boxspring bedden leggen we een matras, ook wel een ‘bovenmatras’ genoemd. Idealiter bestaat ze uit pocketveren, latex of memory foam. Dat bevordert het comfort.  

In een bed van het Scandinavische type wordt in de boxspring bedden een matrastopper van 8 à 10 centimeter geïntegreerd. Zo’n matrastopper is vervaardigd uit zachter materiaal en draagt bij tot een zalig gevoel. Tegelijkertijd beschermt hij de bovenmatras van zweet en vuil. De Amerikaanse bedden hebben geen topper. 

Boxspring bedden

Hoe kiezen tussen vaste en elektrische boxspring bedden?

Als je voor een boxspring kiest, kies je automatisch voor meer comfort en luxe, maar de elektrische versie doet er nog een schepje bovenop (ja, dat kan!). Je kan je bed aanpassen aan al je wensen met een eenvoudige afstandsbediening. Als je wil lezen of televisie kijken, kan je het hoofdeinde iets rechter zetten; wil je een ontbijt op bed, dan kan je het volledig recht zetten; om te bekomen van een rondje joggen, kan je het voeteneinde licht verhogen ... 

Wat je wensen ook zijn, een elektrisch boxspring bed zorgt voor extra comfort, zoals in de grote luxehotels. Als zo’n bed je aanspreekt, let dan zeker op de kwaliteit van de gebruikte materialen en op het geluid van de motor, dat zo stil mogelijk moet zijn. Vergeet niet dat deze keuze een goede investering is, want de levensduur van boxspring bedden draait rond de 20 jaar, terwijl een traditionele matras zo’n 10 jaar meegaat. 

Welke boxspring bedden van Beka® passen bij jou? 

Beka® is een toonaangevend merk in de beddenwereld dat kan terugkijken op tientallen jaren ervaring. Al bijna 90 jaar lang biedt ze haar klanten optimaal comfort op de mooiste plek ter wereld. En niet te vergeten: Beka® is ook erkend hofleverancier van België. 

Beka® heeft boxpring bedden ontworpen (een- of tweepersoonsbedden, in vaste of elektrische uitvoering) met het oog voor welzijn en slaapcomfort. Op basis van een pocketverenkern met 7 ergonomische comfortzones heeft ze diverse modellen ontwikkeld met verschillende hoogtes en vormen – 16, 18, 25 of 30 cm.  

Wil je de verschillen tussen de ‘Box Curve’, de ‘Box Deco’ en de ‘Motorbox Cubic’ ontdekken? Aarzel dan niet om raad te vragen aan onze Beka®-experts! 

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier