Luxe boxspring | BEKA

Een luxe boxspring voor een herstellende nachtrust

Een nachtrust die je batterijen volledig oplaadt, is essentieel om je lichaam en geest in topvorm te houden. Daarvoor let je elke avond best op de volgende zaken:

  • vermijd schermen en energieopwekkende voedingsstoffen vanaf 20u
  • matig de kamertemperatuur
  • beperk elektrische apparaten in je kamer
  • laat je huisdier niet binnen in jouw slaapkamer
  • ga op een vast uur slapen, liefst voor middernacht
  • Probeer geluid en licht zoveel mogelijk te beperken 

Combineer die tips met een evenwichtig voedingspatroon en dagelijks voldoende beweging voor een optimaal effect.

Naast bovenstaande adviezen voor een herstellende slaap, is een goed bed natuurlijk onontbeerlijk. Een luxe boxspring en een matras die past bij jouw lichaamsbouw en jouw noden, tillen jouw slaapkwaliteit naar een nog hoger niveau. 

Een luxe boxspring is niet hetzelfde als een gestoffeerde bedbodem!

Wist je dat een boxspring niet echt een bed is, maar enkel een bedbodem? Niet de prijs, maar de technische en technologische kenmerken bepalen of het een luxe boxspring is.

Strikt genomen is een boxspring een houten kist die gevuld is met metalen veren. Het kader is overtrokken met stof, wat een luxueus aspect is. Opgelet, een luxe boxspring mag je niet verwarren met een gestoffeerde bedbodem, die uiterlijk erg op elkaar lijken. De kist van een gestoffeerde bedbodem is gevuld met flexibele latten en wordt dan met stof overtrokken. Het verschil schuilt dus in de gebruikte technologie.  

Goed om te weten: bij Beka® hebben we basismodellen, zoals de ‘Box By Beka’, om aan alle budgetten tegemoet te komen. Toch zijn het geen low-end producten want hun kwaliteit en technische kenmerken zijn meer dan in orde. Er is een groot verschil tussen een ‘basismodel’ en een ‘goedkoop model’!

Luxe boxspring | BEKA

Hoe herken je een luxe boxspring?

Heel veel bedden worden gelabeld als luxe boxspring, terwijl de kwaliteit niet altijd die naam waardig is. Om het onderscheid te maken, moet je deze drie criteria in de gaten houden:  

  • De structuur: een basismodel is meestal gemaakt uit massief grenenhout met een bedbodem die op het volledige kader rust, waardoor de druk voornamelijk in het midden van het bed opgevangen wordt. Een luxe boxspring daarentegen is meestal vervaardigd uit beukenhout, met een holle kist, die een betere draagkracht heeft zodat de druk over de gehele matras wordt verdeeld.
  • De veren: een basismodel bevat doorgaans stalen veren, biconische Bonnelveren of LSK-veren die met elkaar verbonden zijn door één draad. Een luxe boxspring daarentegen bevat gezoneerde pocketveren voor een betere drukverdeling en meer comfort. Controleer ook het aantal veren per m², het gebruikte gelegeerd staal en het aantal comfortzones, want die bepalen mee het kwaliteitsniveau.
  • De stof en de afwerking: om een basismodel boxspring te onderscheiden van een luxe boxspring, moet je weten dat er ongeveer 4 meter stof nodig is voor de kist en tot 10 m voor het hoofdbord. Als je weet dat de stof verkocht wordt aan € 10 tot € 90 per meter, dan merk je dat de prijs ook op dat vlak sterk kan variëren. In diezelfde mindset, moet je ook de naden en de vulling (schuim of Dacron) nakijken.
Luxe boxspring | BEKA

Waarom kiezen voor een luxe boxspring van Beka®?

Als je op veilig wil spelen, kan je eenvoudigweg kiezen voor een merk dat al generaties lang gespecialiseerd is bedden, zoals Beka®. Ons familiebedrijf is gebouwd op innovatie en technologie. Vandaag helpen we jou om je eigen luxe boxspring te ontwerpen!   

Dankzij de optie ‘À la carte’ zijn honderden combinaties mogelijk om je droombed samen te stellen en er ‘de mooiste plek ter wereld’ van te maken! Voor een bed dat helemaal aansluit bij jouw wensen volstaat het om de boxspring te kiezen (vast of elektrisch), een van de 26 beschikbare hoofdborden, een van de 8 bedpoten en een van onze pocketverenmatrassen. Door 6 korte vragen te beantwoorden kan je bepalen welke matras je nodig hebt, en vooral de stevigheid die bij jouw lichaamstype en jouw slaapgewoontes past. We beschikken over een boxspringconfigurator om je te helpen bij het ontwerp.

Als je moeite hebt om de boxspring van je dromen samen te stellen, aarzel dan niet om een van onze verkopers aan te spreken. Je vindt ons in verschillende Belgische steden, zowel grote, als kleine. Onze verkopers zijn allemaal slaapspecialisten en staan je graag met raad en daad bij.

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier