Boxspring 1 persoon

Boxspring 1 persoon: welk formaat heb je nodig?  

Je bent helemaal overtuigd van de troeven, zoals comfort en esthetiek, en ziet een boxspring wel zitten. Maar misschien vraag je je af welke afmetingen het best zijn voor een boxspring 1 persoon? Aangezien de afmetingen van een bed een directe impact hebben op het comfort en de slaapkwaliteit, is het een goed idee om enkele vragen te stellen voordat je iets koopt. Focus je op de lengte en breedte die je nodig hebt voor je lichaamsbouw, en op de ideale afmetingen in functie van de oppervlakte van je kamer. 

De ideale lengte voor een boxspring 1 persoon  

Om de juiste afmetingen te kiezen voor je boxspring 1 persoon moet je weten dat de ideale lengte van een bed afhangt van je eigen lengte. Ter indicatie: tel er 10 à 15 cm bij om de ideale lengte van jouw bed te berekenen. Als je bijvoorbeeld 1,75 m groot bent, heb je minimaal een bed van 200 cm lang nodig voor voldoende slaapkwaliteit.  

Over het algemeen wordt aangenomen dat als je 1,80 m of kleiner bent, een bed van 200 cm voldoende is. Naast deze standaardmaat, kan je ook kiezen voor een boxspring 1 persoon van 210 cm of zelfs 220 cm lang. 

De traditionele breedte voor een boxspring 1 persoon  

De traditionele breedte voor een boxspring 1persoon is 90 cm. Er bestaan wel kleinere modellen van 70 of 80 cm, maar die blijken vaak te smal voor goede nachtrust. Wist je dat we minstens 40 keer per nacht bewegen? In een smal bed bewegen we moeilijker en worden we vaker wakker.  

De ideale breedte voor een boxspring 1 persoon  

Maar als je toekomstige boxspring 1 persoon 100 of 120 cm breed kan zijn, dan is dat nog beter! Ook al is de standaardmaat prima voor ‘grote mensen’, toch kiezen de meeste adolescenten en volwassenen voor een bed met extra plaats, als de kamer niet groot genoeg is voor een tweepersoonsbed.  

Het verbaast dan ook niet dat een boxspring 1 persoon met extra plaats meer comfort biedt dan een standaardbed, zonder te veel oppervlakte in te nemen in de slaapkamer. Het is een mooi compromis als je alleen slaapt en wat meer plaats wil.  

Boxspring 1 persoon

Een boxspring 1 persoon van Beka®, een klein stukje paradijs!

Welk formaat boxspring 1 persoon je ook verkiest, weet dat jouw comfort en welzijn ook afhankelijk zijn van de kwaliteit van het merk waarvoor je kiest. Met Beka® kan je met een gerust hart een model uitkiezen! Al bijna 90 jaar lang garanderen we een optimale ondersteuning, een onovertroffen comfort en een unieke elegantie.    

Naast onze gepatenteerde technologieën focussen we op het esthetische aspect van onze boxspring 1 persoon: visueel krijg je zin om erin te gaan liggen en hij moet ook helemaal in je interieur passen. Daarom bieden we een ruime keuze aan stoffen, hoofdborden en bedpoten aan, zodat je het perfecte Beka®-bed in huis haalt.  

Vraag raad aan onze Beka®-experts om jouw boxspring 1 persoon te vinden  

Beka® heeft ‘Choose&Snooze’ ontwikkeld, gebaseerd op dezelfde principes: in het brede gamma aan producten, kies je de boxspring 1 persoon, de matras, het hoofdbord, de stof en de bedpoten. Natuurlijk kan je ook voor de optie ‘À la carte’ gaan, zodat je helemaal vrij bent in je keuze. 

Om je te helpen om de juiste keuzes te maken, kan je altijd het advies van onze experten inwinnen. Zij kennen onze producten door en door en kunnen je adviseren, zowel op vlak van comfort in functie van je lichaamsbouw en levensstijl, als op vlak van look om bij je interieur te passen.  

Voor meer uitleg kan je altijd terecht in onze verkooppunten, die je kan vinden op onze website: https://www.beka.be/nl/verkooppunten    

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier