Boxspring 120x200

Een boxspring 120x200 in de kinderkamer 

De slaapkamer van elk kind heeft minstens een bed, een kleerkast, wat opbergruimte en een plek om te spelen en te studeren nodig. Traditioneel maakt het kinderbed plaats voor een ‘groot bed’, voor je overschakelt naar een boxspring 120x200 voor tieners. Terwijl de grootte van het bed afhangt van de beschikbare ruimte in de kamer, moet je ook rekening houden met de morfologie van je kind. Daarom kies je beter meteen voor een groot, breed bed dan na een paar jaar alweer te moeten investeren in een nieuw bed. 

Boxspring 120x200

Waarom een boxspring 120x200 voor de kinderkamer ?

De babykamer moet op zijn minst een kinderbedje, een luiertafel en een kledingkast bevatten. Als de kinderen naar de kleuterschool gaan, maakt de luiertafel plaats voor meer speelruimte.   

Tegen de tijd dat ze naar de lagere school gaan, hebben kinderen een groot bed nodig en krimpt de speelruimte om plaats te maken voor een klein bureau. De boxspring 120x200 is dan een goede keuze om het comfort van een veranderend lichaam en de slaap die nodig is te garanderen.

Beter nog, alleen een Beka® boxspring 120x200 voldoet aan de zeer persoonlijke behoeften van een tiener: ons hele gamma biedt het nodige comfort.

Hoe creëer je ruimte met een boxspring 120x200? 

Wat de stijl van je interieur ook is, het is belangrijk om een goede indeling te handhaven in een slaapkamer (net als in elke andere kamer in huis), om een bepaald niveau van comfort te garanderen. Als je een boxspring 120x200 kiest voor je tiener, dan is dat omdat je begrijpt hoe belangrijk een goed bed (boxspring 120x200 en matras) is om hun groei te ondersteunen. Een tiener heeft ondersteuning nodig voor het welzijn van zijn wervelkolom en om goed te kunnen slapen. Zonder ondersteuning kunnen ze tot op latere leeftijd last hebben van aanhoudende rugpijn en fysieke en mentale vermoeidheid.  

Idealiter wordt de boxspring 120x200 zo geplaatst dat hij naar de deur gericht is, zonder onder een raam te staan. Houd verder een minimale afstand van 60 cm aan tussen de boxspring en de muur of een ander meubelstuk. 

Boxspring 120x200

Hoe richt je een kamer in met een boxspring 120x200?

De plaats van de boxspring 120x200 is doorslaggevend: als middelpunt van de slaapkamer zorgt hij voor een comfortabele nachtrust en een vloeiende circulatie in de kamer, wat het leven aangenaam maakt. De andere meubels worden rond het bed geplaatst: 

  • Nachtkastjes moeten 10 cm van het hoofdeinde staan en 40 cm of zelfs 60 cm boven de matras zodat de nachtlamp voldoende verlichting biedt.  
  • Opbergruimte: we raden minstens 1 m² opbergruimte per persoon aan. Vergeet de 60 cm diepte van het meubel en de 50 cm vrije ruimte die nodig is om deuren of lades te openen niet.  

Om de kamer van je kind makkelijker op te ruimen, kan je kledingrekken, hoge planken voor boeken en haken om tassen aan op te hangen voorzien. Al deze elementen zorgen voor voldoende ruimte rond de boxspring 120x200. Natuurlijk kan je ook ander meubilair plaatsen als de grootte van de slaapkamer dat toelaat. 

Boxspring 120x200

Een Beka® boxspring 120x200: een goede investering

Als de grootte van de slaapkamer een boxspring 120x200 toelaat, kan je je kind of tiener een goed bed aanbieden om zijn of haar ontwikkeling te ondersteunen. Met Beka® kan je vertrouwen op expertise en kennis opgebouwd over verschillende decennia heen. Bovendien zijn onze producten uitzonderlijk duurzaam. Ze gaan dus veel langer mee dan gewoon een bed! 

Maar Beka® gaat verder: we streven niet alleen naar gepersonaliseerde slaapkwaliteit, we willen ook van je slaapkamer "de mooiste plek ter wereld" maken. Met andere woorden, we bieden onze klanten de mogelijkheid om hun boxspring 120x200 naar hun wensen te ontwerpen - zowel wat betreft de hardheid van de matras als het uitzicht van het bed (hoofdbord, voetbord, stof).  

Aarzel niet om je Beka®-verdeler te contacteren voor advies bij het ontwerpen van het perfecte bed voor je tiener!   

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier