Tweepersoons boxspring bed | BEKA

Tweepersoons boxspring: hoe kies je voor slaaponafhankelijkheid?

Wat is slaaponafhankelijkheid bij een tweepersoons boxspring?

Slaapkwaliteit hangt af van verschillende factoren, zoals levensstijl, sport, voeding of de kwaliteit van je bed. Wat het bed betreft, is het belangrijk om als koppel na te denken over hoe je onafhankelijk van elkaar kan slapen. Een pocketverenmatras vermijdt dat bewegingen van de ene slaper te voelen zijn door de andere slaper. 

Zelfs in een tweepersoons boxspring, een symbool van luxe en comfort, kan de kwaliteit van je slaap verminderen door een slechte slaaponafhankelijkheid: wist je dat je je gemiddeld 40 keer per nacht draait? 40 keer de ene en 40 keer de andere partner, dat wordt een echte nachtelijke dans die nefast is voor beide slapers. Na verloop van tijd kan dat micro-ontwaken tot grote vermoeidheid leiden.

Tweepersoons boxspring bed | BEKA

tweepersoonsbed, een boxspring in twee delen

In de zoektocht naar comfort heeft Beka® zich gefocust op het idee van onafhankelijk slapen zodat elke slaper optimaal zijn slaapplek kan benutten. Daarom biedt het merk systematisch een tweedelig tweepersoons boxspring aan vanaf een breedte van 140 cm.  

De tweepersoons boxspring is beschikbaar in een ‘duo’-versie, vanaf het formaat 140x200 cm tot 200x220 cm, ongeacht het gekozen vaste model (‘Box Cubic’, ‘Box Curve’, ‘Box Deco’). De twee delen zijn verbonden door een verbindingsstuk maar hebben dezelfde eigenschappen, namelijk 7 ergonomische comfortzones en een pocketverenkern bekleed met polyurethaanschuim. Hetzelfde geldt voor het elektrische gamma van Beka®: de tweepersoons boxspring ‘Motorbox Cubic’ is dus ook beschikbaar in twee delen, vanaf het formaat 140x200 cm tot 200x200 cm.

Een tweepersoons boxspring en een ergonomische matras

Maar bij een tweepersoons boxspring is onafhankelijk slapen ook een belangrijk criterium voor de matras. Beka®, voor wie comfort centraal staat, heeft producten met een pocketverenkern ontwikkeld, bekleed met een laag van soft-latex, HR-schuim of Comfort Foam en met 7 ergonomische comfortzones.

De GELTEX®-matrassen, met een unieke gepatenteerde technologie, zijn ook geschikt voor een tweepersoons boxspring (net zoals andere producten). Ze zijn verkrijgbaar als ‘mono’ (één matras) of ‘duo’ (twee eenpersoonsmatrassen). De laatste wordt meestal gecombineerd met een elektrische boxspring die je eenvoudig kan bedienen.

Algemeen is het een goed idee om twee aparte matrassen te kiezen voor je tweepersoonsbed: de bewegingen van je partner worden opgevangen door de combinatie van de bedbodem en de matras. En om de kwaliteit van je slaap te optimaliseren, kies je de hardheid van de matras die het beste bij je past. Die kan en mag verschillen van de keuze van je partner. 

Als het op slaapcomfort aankomt, vertrouw dan op de expertise en de knowhow van Beka® om van je tweepersoons boxspring de ‘mooiste plek ter wereld’ te maken. Meer nog, dankzij de slaaponafhankelijkheid is het jouw bed, maar ook dat van je partner, ook al heeft het niet dezelfde eigenschappen.

Tweepersoons boxspring bed | BEKA

De esthetische troeven van een tweepersoons boxspring

Let op, onafhankelijk slapen betekent niet dat je moet kiezen voor twee totaal verschillende bedden.

Alle configuraties zijn mogelijk voor een tweepersoons boxspring, en comfort voor allebei blijft de belangrijkste insteek. In het geval van een ‘duo’-matras kan de hardheid verschillen, bijvoorbeeld een ‘medium’-model gekoppeld aan een ‘soft’-model. In het geval van een ‘mono’-matras is het ook mogelijk om verschillende comfortniveaus te hebben: dat heet een ‘mono combi’, met twee verschillende hardheidskernen in dezelfde hoes.

En terwijl je geniet van persoonlijk comfort (in de keuze van boxspring en matras), kan het geheel harmonieus verenigd worden door één stof die het hele bed bedekt en een mooie visuele eenheid creëert.

Beka® biedt een vijftigtal stoffen en kleuren aan (Secret Midnight, Nature Sand, Leatherlook Silver, Jersey Steel, Face Mocca, ...).

Daarnaast laat Beka® je het hoofdbord kiezen. Ook daar zijn maar liefst twintig opties: Bruges de Luxe, Amalfi, Belize, ... En tot slot kies je de poten voor je tweepersoons boxspring: hout of metaal, rond of vierkant, discreet of opvallend, er zijn veel combinaties mogelijk. De keuzes die je maakt voor het hoofdbord of de poten geven het bed zijn eigen kenmerkende stijl.

Neem contact op met een van onze Beka®-experts! We hebben heel wat verkooppunten in België, er is er vast eentje bij jou in de buurt.

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier