ergonomische matrassen 180 x 200

Matrassen 180 x 200

Goede redenen om te opteren voor matrassen 180 x 200

Een goed gevulde dag achter de rug? Dan is het altijd fijn om je in de cocon van je slaapkamer terug te trekken. Je bed is je favoriete toevluchtsoord, waar je heerlijk kunt ontspannen en van een verkwikkende nachtrust geniet. Toch kan het voorvallen dat je ’s nachts minder goed slaapt, ondanks de hoogwaardige kwaliteit van de beste ergonomische matras die je op de kop kon tikken. De reden hoef je niet zo ver te gaan zoeken. Sommige mensen liggen onbewust te woelen in bed. Als je partner zo’n rusteloze persoon is, kan dit voor jouw nachtrust wel gevolgen hebben. Met matrassen 180 x 200 vang je dit euvel eenvoudig op. Meer ruimte betekent ook meer afstand. Dit vertaalt zich in minder hinder voor een partner die naast een woeler in bed moet slapen.

Een andere reden om voor matrassen 180 x 200 te opteren, is wanneer een van beide iets zwaarlijviger is. Als je matras dan niet breed genoeg is, moet die de druk van je lichaam over een kleiner oppervlak gaan verdelen. Hierdoor kan een soort kuilvorming ontstaan, wat niet altijd echt aangenaam en zeker niet comfortabel is om goed te slapen. Kies je in een dergelijk geval voor matrassen 180 x 200, dan biedt Beka jou een andere optie om je nieuwe matras nog comfortabeler te maken. Het model Cosmopolitan, een hoesmatras met pocketverenkern, is hier een mooi voorbeeld van. Als je voor de duo-uitvoering opteert, kun je de matras verder personaliseren op gebied van ligcomfort. Uit de drie beschikbare opties, soft, medium en firm, kies je bijvoorbeeld welke kant je medium wenst en welke kant je liever firm hebt, in functie van het gewicht van de persoon die aan die kant slaapt. Dit verbetert je slaapkwaliteit nog meer, en maakt van matrassen 180 x 200 een perfecte keuze om samen van een welverdiende nachtrust te kunnen genieten.

Maar ook als je ’s nachts niet bijzonder “gestoord” wordt door de bewegingen van je partner, verdienen matrassen 180 x 200 de voorkeur als je slaapkamer ruim genoeg is. Het feit dat je meer ruimte in bed hebt, verhoogt het welzijnsgevoel in je slaap en maakt je onbewust rustiger. De spanningen en stress glijden zo van je af en maken plaats voor een weldadig gevoel van ontspanning. Een gezonde geest in een gezond lichaam, wisten ze al in de Oudheid. En met matrassen 180 x 200 help je alvast die gezonde geest te bevorderen. De volgende ochtend voel je gewoon het verschil: je bent er weer helemaal klaar voor.

Ontdek hieronder onze verschillende formaten voor eenpersoons- en tweepersoonsmatrassen:

matras 180 x 200 GELTEX

De voordelen van matrassen 180 x 200 van Beka in een notendop

In eerste instantie zijn luxe matrassen van Beka een garantie voor topkwaliteit. Of je nu opteert voor een matras met een kern van GELTEX® of van pocketveren, reken maar dat je lichaam perfect ondersteund wordt. Een goede lighouding voorkomt lichamelijke klachten en bevordert de kwaliteit van je slaap. En daar draait het natuurlijk allemaal om als je jou ’s avonds vermoeid op bed neervlijt.

Het voordeel bij uitstek van matrassen 180 x 200 schuilt echter in de comfortabel ruime afmetingen. Door de matras breder te maken dan de standaard 160 cm voor tweepersoonsbedden, heb je meer bewegingsruimte en lig je onafhankelijker. Als je een onrustige slaper bent, dan heeft je partner alle baat bij wat meer ruimte. Of omgekeerd, als je partner een groter gewicht heeft dan een doorsneepersoon, dan los je slaapproblemen eenvoudig op door te kiezen voor een van onze matrassen 180 x 200. Meer plaats in bed staat synoniem voor meer rust, wat zich in een betere nachtrust vertaalt.

Maar de matrassen 180 x 200 van Beka hebben nog andere troeven om mee uit te pakken. Een model kies je bij ons niet blindelings. De vele opties staan netjes volgens model gerangschikt in onze overzichtelijke brochure. Zo pas je jouw keuze aan jouw specifieke noden aan. Een gekend probleem is een goeie matras vinden wanneer je voor huismijt of andere stoffen allergisch bent. In onze brochure zie je in een oogopslag welke modellen voor jou het meest geschikt zijn, in functie van jouw allergieën. Bovendien is het ligcomfort bij de meeste modellen personaliseerbaar: kies uit de opties soft, medium of firm en bepaal zelf welke kant van je matras welk ligcomfort moet verzekeren.

Kies de juiste bedbodem en matrastopper voor matrassen 180x200

Een slaapsysteem bestaat uit meer dan alleen een bedkader en matrassen 180x200. Een bedbodem is onontbeerlijk om je lichaam de juiste ondersteuning te bieden en speelt een belangrijke rol bij de gelijkmatige verdeling van je lichaamsgewicht. Kies daarom een geschikt exemplaar uit onze Beka®-catalogus om als een roosje te slapen. Er zijn heel wat mogelijkheden, gaande van vaste, tot manueel en elektrisch verstelbare modellen.

Naast optimale ondersteuning dankzij een bedbodem, kan je qua comfort een extraatje toevoegen. Matrassen 180x200 bieden al heel wat luxe wat betreft ruimte en bewegingsvrijheid. Met een Beka®-matrastopper erbij verhoog je het slaapcomfort, dankzij de vele positieve eigenschappen. Een matrastopper voegt 7 tot 10 centimeter toe aan je matras en draagt bij tot een herstellende nachtrust.

We verliezen ’s nachts gemiddeld een liter zweet. Een matrastopper beschermt je matrassen 180x200 tegen dat vocht, waardoor ze langer meegaan. Bovendien vormt hij een extra hindernis voor huisstofmijten en bacteriën. Onze Beka®-matrastoppers hebben een afneembare en wasbare hoes, wat de hygiëne alleen maar ten goede komt. Daarnaast is er aan de onderkant een antisliplaag voorzien, zodat ze niet verschuiven als je ’s nachts woelt. Ideaal om zorgeloos weg te doezelen.

Ontdek het assortiment Beka®-matrastoppers en kies het model dat het beste bij je past, met een kern van GELTEX® Foam, Sensus®, Bultex® of Soft-latex. Weet je niet wat kiezen? Vraag raad aan onze beddenspecialisten in een van onze vele verkooppunten.

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier