Matras 160x200 van BEKA

Matras 160x200

Waarom kiezen voor een matras 160x200?

Heb je meer ruimte nodig om rustig te slapen? Gunt je hectische leven je geen moment rust? Dan is het tijd om over te stappen op een matras 160x200.

Als je je niet wil laten meeslepen door zorgen, heb je een rustige plek nodig om je batterijen op te laden. Wat is er beter dan een ergonomische matras ?

Sinds 1935 creëert Beka® een unieke slaapplek voor jou, met behulp van innovatieve technologieën en geavanceerde materialen.

Profiteer van Beka®'s uitzonderlijke knowhow en ontdek een ongeëvenaard slaapcomfort op je matras 160x200.

Alle ergonomische Beka®-matrassen zijn met de grootste zorg ontworpen en voornamelijk gemaakt van duurzame materialen om je het ideale comfort te bieden voor je levensstijl en lichaamsvorm.

Om de juiste ergonomische matras te vinden, kan je kiezen uit verschillende kenmerken, zoals het soort veren, de dikte en de lagen die van verschillende materialen zijn gemaakt.

Bovendien bieden we eenpersoons- en tweepersoonsmatrassen in verschillende formaten aan: 

Kies de ideale matras 160x200 voor je nachtrust en geniet jarenlang van absoluut comfort.

De matras 160x200, een zeer geliefde standaardafmeting 

Matrassen 160x200, ook wel Queen size matrassen genoemd, zijn erg populair bij koppels en bij personen die op zoek zijn naar een matras die meer ruimte biedt. Het is een standaardafmeting in Europa die voldoende ruimte biedt aan twee personen om comfortabel naast elkaar te slapen, zonder dat ze te veel ruimte inneemt in de slaapkamer. De matrassen 160x200 zijn verkrijgbaar in diverse materialen. Ieder type matras heeft zijn specifieke voor- en nadelen op het gebied van comfort, ondersteuning en duurzaamheid. Daarom is het belangrijk om er diegene uit te kiezen die het best beantwoordt aan jouw persoonlijke behoeften. Vergeet ook niet dat een matras, hoe goed dan ook, helemaal niets voorstelt zonder een goede lattenbodem. Dit onderdeel van het bed is ongetwijfeld noodzakelijk voor de kwaliteit van jouw nachtrust, maar ook voor de levensduur van jouw matras.  

  • Ondersteuning en comfort: een goede lattenbodem verschaft de nodige ondersteuning aan de matras, waardoor haar levensduur verlengd wordt en haar comfort verbeterd wordt. Een goede lattenbodem zorgt ervoor dat de matras niet doorzakt.  
  • Ventilatie: een lattenbodem garandeert een goede ventilatie van de matras, waardoor vochtophoping voorkomen wordt en de groei van allergenen, zoals huisstofmijt, afneemt. 
  • De gezondheid van de rug: de lattenbodem bevordert een correcte uitlijning van de wervelkolom tijdens de slaap. Onvoldoende ondersteuning van de wervelkolom kan leiden tot rugpijnen en andere slaapgerelateerde gezondheidsproblemen.  

Iedere Beka®matras 160x200 is een prachtige weerspiegeling van Belgisch talent. Het is een, met de hoogst mogelijke toewijding gerealiseerde prestatie, waar we enorm trots op zijn.

Ontdek onze ergonomische matrassen
matrassen 160 x 200

Maximaal comfort met een matras 160x200

Beka® nodigt je uit om de mooiste plek ter wereld te ontdekken: jouw nieuwe matras 160x200.

Vind een slaapsysteem dat volledig is aangepast aan je levensstijl, morfologie, slaaphouding en wensen.

Wil je ontsnappen na een lange zware dag? Kom op je matras 160x200 liggen en ontdek haar volheid die je overvalt en comfort dat je nog nooit ergens anders hebt gevoeld!

Op je ergonomische matras kan je je gemakkelijk opladen, je geniet van een enorme ruimte en verschillende ergonomische comfortzones.

Om je te helpen de perfecte matras 160x200 te vinden, heeft Beka® de slaapdriehoek gecreëerd. Een gezond slaapsysteem moet immers aan drie criteria voldoen: drukverdeling, ventilatie en lichaamsondersteuning.

Zo werd GELTEX® gecreëerd: een volledig innovatief honingraatschuim dat zorgt voor optimale ventilatie, perfecte ondersteuning van het lichaam aangepast aan je slaaphouding en een perfecte drukverdeling.

Bovendien is je matras 160x200 gemaakt van duurzame materialen, vervaardigd met respect voor het milieu en ook beter bestand tegen vocht, warmte en lichaamsdruk.

Standaard pocketveren of zandloperveren (Temporis-pocketveren) zorgen ervoor dat je lichaam de hele nacht perfect ondersteund wordt.

Behalve van GELTEX® kan je matras 160x200 ook worden gemaakt van comfortschuim, zachte latex, Sensus®, Climawatt® of zelfs zijde, kasjmier of wol. De keuze is aan jou!

Bekijk de pagina met verschillende modellen om alle kenmerken van de Beka® ergonomische matrassen te ontdekken.

Ontdek onze ergonomische matrassen
kwalitatieve matras 160x200

Kies een kwalitatieve matras 160x200

Al onze ergonomische Beka®-matrassen zijn aangepast aan je levensstijl en slaaphouding, maar misschien twijfel je toch nog tussen alle beschikbare modellen?

Laten we deze veel voorkomende misvatting de wereld uit helpen: hoe harder je matras 160x200, hoe beter voor je rug! Studies tonen aan dat hardheid niet de voorwaarde is voor een goede matras: ze moet gewoon je lichaam ondersteunen, dus het hangt af van je gewicht!

Met dit in het achterhoofd is elke matras 160x200 bij Beka verkrijgbaar in 3 versies. Ter indicatie: ‘Soft’ past bij personen die minder dan 60 kg wegen, ‘Medium’ voor personen die tussen de 60 en 90 kg wegen en ‘Firm” voor 90 tot 120 kg.

Om je te helpen bij het kiezen van je matras 160x200, kan je de vragen in onze matras configurator beantwoorden en gemakkelijk het nieuwe slaapsysteem vinden waarmee je alle zorgen opzij zet en geniet van een gezellige en comfortabele cocon voor een goede nachtrust.

Vind je ergonomische matras
matrastopper 160x200

Heb je graag nog een extra vorm van comfort?

Dat kan! Voeg een matrastopper toe aan je bed voor extra comfort en een vleugje luxe.

Op een matras 160x200 speelt de topper ook een belangrijke rol in de bestrijding van huisstofmijten en andere parasieten. Dit accessoire verbetert zowel de slaapkwaliteit als de levensduur van je matras!

Traditioneel is een matrastopper minstens 4 cm dik om comfort te garanderen. Kwaliteitsmodellen zoals die van Beka® zijn dikker, ongeveer een tiental centimeter.

Onze producten beschikken ook over een onderplateau met antisliplaag zodat de matrastopper niet meer verschuift op je matras 160x200, ondanks nachtelijke bewegingen.

Wat je matras van 160x200 betreft, kan je kiezen tussen verschillende modellen van Bultex®, GELTEX® Foam, Sensus® of zachte latex – in totaal 5 producten die zowel op vaste als op verstelbare bedbodems passen, als op heel wat Beka®-matrassen. Vind je het moeilijk om te beslissen wat het beste bij je past, vraag dan hulp aan een expert in een van onze vele verkooppunten.

Ontdek onze matrastoppers
matras 160x200

Vraag raad aan onze experts voor het ideale bed

Zodra je jouw matras 160x200 hebt gekozen, kan je nog een stapje verder gaan en kiezen voor een totaaloplossing. Kies je ideale boxspring, voeteneinde en favoriete stof.

Ben je iemand die de matras 160x200 liever eerst uitprobeert? Geen probleem, kom snel langs in een van onze verkooppunten.

Je kan ook advies krijgen van een Beka®-expert.

Zo kan je voortaan slapen, dromen of een dutje doen, allemaal dankzij je nieuwe Beka®-matras 160x200.

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier