Matras 80x200

Matras 80x200

Een handige afmeting en een perfect slaapcomfort: de matras 80x200

In zijn mono-uitvoering moet een matras 80x200 qua kwaliteit en comfort zeker niet onderdoen voor zijn grotere broertjes. Alle ergonomische matrassen van Beka hebben het voordeel dat je, in functie van de bodem of boxspring die je ter beschikking hebt, een matras kunt kiezen om een goed ligcomfort te verzekeren. Zo kun je kiezen voor een breedte van 70 cm, 80 cm, 90 cm en 100 cm. Daarboven variëren we van de zogenaamde twijfelaarmodellen (120 cm en 140 cm) naar de echte tweepersoonsmaten. 80 cm breed is echter een goede startbreedte voor een eenpersoonsbed.

Beka stelt een matras 80x200 zowel in GELTEX®- als in pocketveeruitvoering voor. Daarnaast kun je het comfort verder uitbreiden met een beschermende matrastopper, die eveneens in deze maten verkrijgbaar is. De GELTEX®-uitvoering is een matras op basis van GELTEX®, een innovatief materiaal dat het resultaat is van een gepatenteerde technologie. De pijlers die aan de grondslag van deze ontwikkeling lagen, zijn jouw behoefte aan een correcte ondersteuning, een goede verdeling van de druk en een perfecte ventilatie. GELTEX® combineert deze drie eigenschappen in één product. De open celstructuur zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur ideaal blijft om goed te kunnen slapen. Met een matras 80x200 in dit materiaal, heb je meteen de loyale bondgenoot voor een verkwikkende nachtrust in je slaapkamer. De matras 80x200 in pocketveeruitvoering is een andere uitblinker wat slaapcomfort betreft. Pocketveren hebben de bijzondere eigenschap dat ze elk een eigen zone van je lichaam ondersteunen en zich aan je bewegingen in bed aanpassen. Dankzij hun bijzondere veerkracht, keren ze daarna naar hun oorspronkelijke vorm terug. Telkens opnieuw. Een matras 80x200 met pocketveren is dan ook een geweldige ervaring voor groot en klein. Tot slot kun je opteren voor een matrastopper. Een matrastopper is een oplegmatras die de matras eronder verder beschermt. Bovendien bieden de matrastoppers van Beka extra comfort en zorgen ze voor een vleugje luxe, goed voor een zalige nachtrust. Met een matrastopper is je matras 80x200 pas echt compleet.

Waarom kiezen voor een matras 80x200? 

Een matras 80x200 is de kleinste beschikbare afmeting voor een bed. Daarom is deze matras vooral geschikt voor je kinderen en je tieners, maar ook als je een volwassene bent met een kleine gestalte biedt een matras 80x200 je vele voordelen. Zo neemt deze matras amper ruimte in een kamer.

Daarnaast is de matras 80x200 een stuk goedkoper dan een bredere matras. Een matras 80x200 hoef je niet enkel te gebruiken als je alleen slaapt. Er zijn veel koppels die het fijn vinden om hun eigen matras te hebben. Zo kan ieder voor zich kiezen of je liever harder of zachter ligt en kun je zelfs elk een ander type matras gebruiken. Slaap jij liever op een GELTEX® matras en je partner liever op een pocketvering matras. Dan hoef je geen compromis te sluiten en kun je elk je eigen matras 80x200 gebruiken. 

Matras 80x200

De kwaliteiten van een matras 80x200

Goede wijn behoeft geen krans... Maar dat geldt ook voor Beka-matrassen. Ongeacht de maten en de modellen die jouw voorkeur genieten, weet je dat ze stuk voor stuk het resultaat zijn van jarenlange ervaring in het vak en een ongeëvenaarde knowhow. Bij de ontwikkeling van je matras 80x200 wordt bijvoorbeeld grote aandacht besteed aan het hypoallergene aspect dat om gezondheidsredenen in sommige gevallen een absolute noodzaak is. Deze eigenschap komt de uiteindelijke kwaliteit ten goede, en helpt om je steevast een goede nachtrust te verzekeren, ook als je allergische gevoeligheden hebt ontwikkeld. Het overzicht met de samenstelling van onze matrassen vermeldt duidelijk uit welke materialen ze zijn gemaakt, en bij welke modellen er hypoallergene materialen voor je matras 80x200 werden gebruikt.

Verder is ventilatie een kwaliteit die niet alleen de levensduur van je matras verbetert, maar ook jouw gezondheid. Tijdens je slaap ontwikkelt je lichaam warmte en vocht. Je lichaamstemperatuur kan op het koortsachtige af stijgen als je matras deze warmte niet goed afvoert, en dan word je midden in de nacht wakker. Een matras die geen of onvoldoende afvoer van vocht garandeert, in de vorm van transpiratie die je lichaam tijdens je slaap aanmaakt, zal sneller ten prooi vallen aan schimmels en aftakeling. Hierdoor ben je genoodzaakt om je matras 80x200 sneller te vervangen. Bij Beka vermijd je dit probleem omdat de hoogwaardige kwaliteit van onze matrassen, zowel GELTEX®- als pocketveermatrassen, standaard een goede ventilatie garanderen.

Maar de belangrijkste kwaliteit is veruit het ligcomfort dat een Beka-matras biedt. Al onze matrassen bieden zeven comfortzones, die “pijnpunten” zoals de schouders en de heupen een aangepaste ondersteuning bieden. Dit zorgt ervoor dat je wervelkolom tijdens je slaap geen onnatuurlijke houding aanneemt. Hierdoor kun je ongestoord doorslapen en word je ’s morgens op je matras 80x200 heerlijk uitgeslapen wakker. Je voelt je fit en vol energie, klaar om je in een nieuwe dag te storten. Dit heerlijke gevoel heb je te danken aan het slaapcomfort van je matras, die verzekerd wordt door een goede verdeling van de druk van je lichaam en een perfecte ondersteuning wanneer je neerligt. Je matras past zich immers perfect aan de rondingen van je lichaam aan, ongeacht of je in bed nog wat zit te lezen, ofwel meteen onder de wol duikt om te slapen.

Tips voor het kiezen van je matras 80x200 

Bij Beka begrijpen we dat het niet eenvoudig is om een matras 80x200 te kiezen uit ons ruim aanbod. Daarnaast is de beste matras voor jouw buurman niet altijd de ideale matras voor jou. Toch zijn er enkele zaken waarmee je rekening kunt houden tijdens je zoektocht: 

  • Correcte ondersteuning van je wervelkolom; 
  • Lage druk op spier-, huid en zenuwweefsels; 
  • Matrashoes van natuurlijke materialen; 
  • De bewegingsvrijheid die de matras je geeft. 

Als je op deze zaken let bij het kiezen van je nieuwe matras, vind je al snel de beste matras 80x200 voor jou. 
 

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier