Matrassen 140x190

Matrassen 140x190

Geniet van het beste comfort op je matras 140x190

Je herkent vast het intense gevoel van ontspanning dat je ervaart wanneer je op je matras 140x190 gaat liggen na een drukke dag. Al je zorgen aan het voeteneinde laten en je volledig ontspannen in je knusse coconnetje, er is niets aangenamer dan dat.

Wanneer je voor een ergonomische matras van Beka® kiest, geniet je van het hoogste comfort! Als je kiest voor een model dat aangepast is aan jouw levensstijl, jouw lichaamsbouw en jouw slaaphouding, geniet je van verkwikkende en comfortabele nachten en een optimale slaap.

Alle matrassen 140x190 hebben unieke eigenschappen zodat elke persoon een passend exemplaar vindt. Elk individu heeft immers een ander lichaam en andere gewoontes.

Wil je weten welke verschillende types ergonomische matrassen er bestaan? In onze collectie Beka®-matrassen vind je zeker een model dat je naar dromenland brengt.

Hoe dik moet je Beka®-matras 140x190 zijn?

De dikte van een matras 140x190, die opgebouwd is uit verschillende lagen, is van fundamenteel belang. Ze beïnvloedt immers rechtstreeks het nachtelijke comfort. In tegenstelling tot de dichtheid, die wordt uitgedrukt in kg/m³, wordt de dikte aangeduid in centimeters. Er zijn matrassen 140x190 op de markt van verschillende diktes:

  • Minder dan 14 cm dik: dit producttype is geschikt voor kinderen of sporadisch voor volwassenen, omdat ze anders rugpijn kunnen krijgen.

  • Tussen 14 en 18 cm dik: deze matrassen 140x190 bieden meer comfort en een betere ondersteuning van de wervelkolom, vooral die van minstens 16 cm.

  • Tussen 19 en 25 cm dik: diat zijn kwaliteitsproducten, of het nu gaat om schuim, latex of pocketverenmatrassen. Voor die laatste is het aangeraden om voor minstens 23 cm te kiezen.

  • Meer dan 25 cm: dit zijn de luxematrassen 140x190 met een onmiskenbaar comfort en in het bijzonder aangeraden voor mensen met een zware lichaamsbouw of voor koppels met een groot onderling gewichtsverschil.

Hoewel dikte niet het enige kwaliteitscriterium is, is het belangrijk om er rekening mee te houden bij je keuze. Beka®-matrassen 140x190 variëren van 22 cm tot 34 cm dikte. 

Ontdek onze ergonomische matrassen
matras 140x190

Kies voor kwaliteit met een matras van 140x190 van het merk Beka®

Laat je overspoelen door een intens gevoel van ontspanning wanneer je op je matras 140x190 gaat liggen. Dat is mogelijk dankzij de ergonomische zones die het lichaam perfect ondersteunen.

Onze ergonomische matrassen hebben als bijkomend voordeel dat ze voor uitstekende ventilatie zorgen. Het vocht en de warmte worden efficiënt afgevoerd en de temperatuur is, ongeacht het seizoen, altijd optimaal tijdens de slaap.

Je matras 140x190 is speciaal ontworpen om zich perfect aan te passen aan je lichaam en je voorkeuren en gewoontes. Dat zorgt voor een aangenaam en zacht contact met het lichaam. 

Beka® is een Belgisch merk dat kan bouwen op een ruime expertise op het vlak van slaap. We maken gebruik van de nieuwste technologieën en innovatieve materialen om altijd het hoogste comfort te kunnen garanderen.

Welke materialen gebruiken we voor onze matrassen 140x190? GELTEX® (innovatief schuim met open celstructuur), comfort foam, Climawatt®, soft latex of zelfs wol, zijde of kasjmier.

Onze matrassen 140x190 zijn voorzien van pocketveren. Die kunnen tonvormig zijn (standaard pocketveren) of in de vorm van een zandloper (temporis-pocketveren).

Wil je meer weten over de materialen die we gebruiken om onze matrassen te maken? Ontdek onze verschillende modellen!

Ontdek onze ergonomische matrassen
matras 140x190

Een helpende hand nodig om je matras 140x190 te kiezen?

We ontwikkelden een matras configurator om je de juiste keuze te helpen maken. Beantwoord enkele vragen en wij vertellen je welke matras 140x190 perfect bij jouw levensstijl past.

Op die manier vind je een ergonomische matras waar je jarenlang van zal genieten.

Dankzij onze praktische matras configurator kan je het juiste model kiezen voor jouw matras 140x190.

Vind je ergonomische matras
matrastopper van BEKA

Kies voor meer comfort dankzij een matrastopper

Wil je graag nog meer comfort terwijl je slaapt? Het is altijd een goed idee om een matrastopper aan je slaapsysteem toe te voegen.

Combineer een matras 140x190 met een matrastopper van Sensus®, Bultex® of soft latex en geniet van een ongeëvenaard comfort, elke nacht opnieuw.

Waarom is een goede lattenbodem belangrijk voor jouw matrastopper en matras 140x190? 

De lattenbodem speelt een cruciale rol in de kwaliteit van jouw slaap en in de levensduur van jouw matras:  

  • Ondersteuning: de lattenbodem verschaft de nodige ondersteuning voor jouw matras, verdeelt het gewicht gelijkmatig en helpt om haar vorm te behouden. Zonder een degelijke lattenbodem kan je matras sneller doorzakken of kromtrekken.  
  • Levensduur: hij vermindert slijtage door te voorkomen dat de matras doorzakt of ongelijkmatige druk ervaart.  
  • Comfort: een goede lattenbodem kan het comfort van jouw bed verbeteren. Hij kan de bewegingen beter opvangen, en dat is vooral handig wanneer je jouw bed met iemand anders deelt. Hierdoor wordt de bewegingshinder tijdens het slapen minder. 
  • Ventilatie: lattenbodems bevorderen een betere luchtcirculatie rond de matras. Dit helpt om vocht af te voeren en om de matras koel te houden.  
  • Hoogte van je bed: bepaalde personen verkiezen een specifieke bedhoogte, anderen hebben een bepaalde bedhoogte nodig. Een lattenbodem zorgt ervoor dat je matras op de gewenste hoogte ligt, waardoor het in en uit bed stappen gemakkelijker wordt.  

Wanneer je een nieuwe matras 140x190 koopt, raden wij jou aan om voldoende aandacht te schenken aan de kwaliteit van de lattenbodem. Als hij versleten of van slechte kwaliteit is, kan dit de levensduur en de gewenste resultaten van je matras in gevaar brengen. Vraag gerust om advies in de winkel of neem contact met ons op. Wij adviseren je graag op een transparante manier.

 

Ontdek onze matrastoppers
matras 140x190

Wil je geholpen worden bij de keuze voor een matras 140x190?

Als je graag hulp wil, dan staan onze Beka®-specialisten paraat. Ze begeleiden je bij de keuze van een matras 140x190 die op jouw lichaamsbouw is afgestemd.

Wil je onze collectie matrassen 140x190 testen en bekijken? Kom dan zeker langs bij een van onze verkooppunten. Je ontdekt er vast en zeker een ergonomische matras die je op het lijf geschreven is. 

De matrassen 140x190 van Beka® zijn vooral ontworpen om je altijd het hoogste slaapcomfort te bieden. Want je bed is zonder twijfel de mooiste plek ter wereld!

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier