Eenpersoonsmatras

Eenpersoonsmatras

Heb je een eenpersoonsmatras nodig? Ontdek onze modellen

Je hebt een hectisch leven en als je dan eindelijk thuis bent, droom je ervan om in een cocon te kruipen, lekker in jouw bed! Het is je favoriete plek en de mooiste plek ter wereld.

Het voordeel van een eenpersoonsmatras is dat ze gemakkelijk in kleinere kamers past, zoals een studentenkamer of een kinderkamer. Maar ze is natuurlijk net zo comfortabel als de grotere modellen!

Welke eenpersoonsmatras biedt jou het beste comfort? Met een Beka®-kwaliteitsmatras slaap je de hele nacht goed. Laat al je zorgen achter aan het voeteneinde van het bed en geniet van de intense ontspanning.

Beka® heeft een grote expertise en gebruikt de meest innovatieve materialen en de nieuwste slaaptechnologieën. Onze ergonomische matrassen bieden je daardoor het beste comfort.

Welk matras moet je nu kiezen? Onze modellen hebben verschillende voordelen:

  • Ze zijn voorzien van verschillende ergonomische comfortzones: je schouders en heupen komen soepel in een natuurlijke positie te liggen.
  • Ze bieden altijd de beste ventilatie: warmte en vocht worden goed afgevoerd, zodat je het hele jaar door een ideale temperatuur hebt.

Eén ding is zeker: met je Beka®-eenpersoonsmatras ben je zeker van een goede nachtrust.

Bij Beka®, vind je naast eenpersoonsmatrassen ook tweepersoonsmatrassen. Bekijk hier onze verschillende formaten: 

Ontdek onze ergonomische matrassen
Eenpersoonsmatras GELTEX

Kies voor vernieuwing met een eenpersoonsmatras in GELTEX®

Wil je jezelf trakteren op het ultieme comfort op basis van je lichaamstype? Dan kan je kiezen voor een eenpersoonsmatras in GELTEX®. Dit innoverende schuim ("slow resilient foam") is samengesteld uit een open en elastische honingraatstructuur. Daardoor wordt je lichaam goed ondersteund in elke houding tijdens het slapen. De druk wordt ook op de juiste plaatsen opgevangen.

Onze GELTEX®-matrassen zijn onlangs verbeterd. Wij besteden nu nog meer aandacht aan twee bijkomende factoren bij het ontwerpen van onze eenpersoonsmatrassen: een langere levensduur en duurzaamheid.

Ontdek GELTEX®-matrassen
Eenpersoonsmatras

Eenpersoonsmatras met pocketveren

Bij ons kan je kiezen tussen verschillende soorten pocketveren die in onze ergonomische matrassen zijn geïntegreerd. Ze hebben allemaal hun eigen kenmerken. Veel hangt af van hoe comfortabel je jouw eenpersoonsmatras wil hebben. Met pocketveren geniet je van diepe ontspanning en een rustgevende slaap.

Kies tussen twee soorten pocketveren: zandlopervormig of tonvormig:

  • De Temporis®-pocketveren hebben de vorm van zandlopers. Ze ondersteunen het lichaam optimaal dankzij de zeven ergonomische comfortzones. Je eenpersoonsmatras met deze veren biedt een onvergelijkbare zachtheid, optimale ventilatie en grote elasticiteit. Bovendien zijn deze matrassen duurzaam en niet vervormbaar dankzij een thermisch stabilisatieproces.  
  • Standaard pocketveren zijn tonvormig. Dat zorgt ervoor dat het lichaam in elke positie goed wordt ondersteund. Je ergonomische matras heeft ook zeven ergonomische comfortzones en ventileert zeer goed.
Ontdek onze pocketverenmatrassen
eenpersoonsmatras

Welke eenpersoonsmatras moet je kiezen?

Dit is waarschijnlijk de vraag die je je nu stelt: welke eenpersoonsmatras is geschikt voor mij? Je wil natuurlijk de ergonomische matras kopen die bij je levensstijl en lichaamsbouw past, zodat je matras zo comfortabel mogelijk aanvoelt.

Ontdek de drie comfortcriteria voor een ergonomische eenpersoonsmatras:

  • Drukverdeling: aangezien een slaper tot 80 keer per nacht van positie kan veranderen, moet een eenpersoonsmatras aangepaste elastische eigenschappen bezitten. Zo verlopen deze bewegingen zo natuurlijk mogelijk en wordt micro-ontwaken beperkt; 
  • Ondersteuning van het lichaam: je eenpersoonsmatras moet op jouw lichaamsbouw afgestemd zijn om de natuurlijke vorm van je wervelkolom te ondersteunen. Alleen dan kunnen je spieren ontspannen en wordt je rug optimaal ondersteund;
  • Optimale ventilatie: wist je dat je tot 1 liter zweet kan verliezen ’s nachts? Je lichaamswarmte wordt door het donsdeken vastgehouden en moet geventileerd worden om de eenpersoonsmatras te beschermen tegen vocht en om het thermisch comfort te verhogen.

Daarom hebben we een test ontwikkeld met een paar vragen. Door deze vragen te beantwoorden, ontdek je welke matras je moet kiezen.

Voeg een matrastopper toe aan je eenpersoonsmatras!

Bovenop de eigenschappen van je eenpersoonsmatras (afmeting, stevigheid, ventilatie), voegt een Beka®-matrastopper 7 tot 10 centimeter extra comfort toe voor een herstellende nachtrust! 

Naast het comfort draagt een matrastopper ook bij tot een langere levensduur van je matras. De topper beschermt de matras tegen lichaamswarmte (bron van zweet en vochtigheid) en huisstofmijten.

Ontdek het assortiment Beka®-matrastoppers en kies het model dat het beste bij je past, met een kern van GELTEX® Foam, Sensus®, Bultex® of Soft-latex.

Vind je ergonomische matras
eenpersoonsmatras

Persoonlijk advies om het bed van je dromen te creëren

De mooiste plek ter wereld is ongetwijfeld jouw Beka®-bed! Om je bed helemaal aan jouw stijl aan te passen, is de Choose & Snooze optie er voor jou. Kies je boxspring, voetborden en de stof die jouw slaapkamer een decoratief tintje zal geven.

Wil je graag begeleid worden om zeker te zijn dat je de beste keuze maakt? Doe dan een beroep op een van onze experts! Aarzel niet om langs te komen in een van onze verkooppunten om advies te krijgen van onze specialisten.

Eenpersoonsmatrassen op een tweepersoonsbed? 

Kiezen voor twee eenpersoonsmatrassen op een tweepersoonsbed brengt meerdere voordelen met zich mee:  

Mogelijkheid tot persoonlijke comfortvoorkeur: iedere persoon heeft zijn/haar eigen voorkeuren als het op comfort aankomt. Zo kan het zijn dat de ene persoon een stevige matras verkiest terwijl de andere de voorkeur geeft aan een zachtere matras. Twee eenpersoonsmatrassen op een tweepersoonsbed zorgen ervoor dat beide personen de soort matras die het beste bij hun persoonlijke voorkeur aansluit, kunnen kiezen.  

Minimalisering van beweging: wanneer een van de twee veel beweegt tijdens zijn/haar slaap, kan dat de nachtrust van de andere beïnvloeden. Met twee eenpersoonsmatrassen hebben de bewegingen van de ene persoon geen invloed op de andere, waardoor beide personen kunnen genieten van een welverdiende nachtrust.  

Gemak: twee eenpersoonsmatrassen kunnen doorgaans sneller omgedraaid, verplaatst of vervangen worden dan een grote, tweepersoonsmatras. Dit is vooral handig tijdens het schoonmaken of wanneer je, om wat voor reden dan ook, een van de matrassen moet vervangen.  

Slaap jij samen met iemand die andere slaapbehoeften en -gewoonten heeft dan jij? Dan bieden twee eenpersoonsmatrassen een uitstekende oplossing. Kies beiden jullie ideale matras en maak van jullie bed de meest comfortabele plek ter wereld. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Al meer dan 85 jaar hechten wij bijzondere aandacht aan details en aan de kwaliteit van de materialen die wij gebruiken. Deze precisie maakt het verschil en is het geheim van de uitzonderlijk goede nachten van onze klanten. 

 

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier