5 tips voor een goede nachtrust

5 tips voor een goede nachtrust

Ben je op zoek naar de beste tips voor een goede nachtrust? Beka® verklapt waarop jij moet letten om heerlijk weg te dromen, elke nacht opnieuw. ?⭐

Slaapexperten zijn het erover eens: in een nette, goed verluchte slaapkamer en met de juiste slaapgewoontes is heerlijk indommelen écht kinderspel. Met deze tips van Beka® maak jij van elke nacht een goede nacht.

Creëer het juiste slaapklimaat

1. Creëer het juiste slaapklimaat

Dagelijks verluchten en verlichten is regel nummer één voor zalige nachten in je slaapkamer. Je raam een kwartier openzetten is al genoeg. Lucht en licht zijn een echte weldaad voor je matras en bed. Met gezonde binnenlucht in je slaapkamer verklein je de kans op schimmels, huisstofmijt en de bijbehorende gezondheidsklachten. Ook de temperatuur in jouw slaapkamer speelt een rol. In een te warme of koude kamer zijn slapeloze nachten dagelijkse kost. Met een slaapkamertemperatuur van ongeveer 18,5°C dommel je snel in.

Geen huisdieren in de slaapkamer

2. Geen huisdieren in de slaapkamer

Daarnaast hou je huisdieren het best buiten de slaapkamer en zeker uit je bed. Als je viervoeter vaak buiten vertoeft, is de kans groot dat hij bacteriën en kleine beestjes met zich meeneemt.

4. Onderhoud je Beka<sup>®</sup>-bed

4. Onderhoud je Beka®-bed

Je gebruikt je Beka®-bed elke nacht. Het onderhouden van je matras en bed is essentieel voor een goede nachtrust. Heb je een boxspring? Stofzuig de bekleding een keer per week op een laag vermogen. Zo zeg je vaarwel tegen haren en huidschilfers. Om de paar weken maak je met een zachte, vochtige doek je boxspring schoon.

Een bedritueel voor een goede nachtrust

5. Een bedritueel voor een goede nachtrust

De juiste bedrituelen -en gewoontes hebben een impact op je nachtrust. Kruip pas onder de wol als je echt moe bent. Met een vast avondritueel, zo’n halfuurtje voor je gaat slapen, bouw je je dag rustig af. Lichaamsoefeningen, muziek luisteren, een beetje lezen, genieten van een warm bad: het zijn slechts enkele van de vele voorbeelden. Beeldschermen neem je het best niet mee naar bed. Hun licht houdt je wakker en verhindert de aanmaak van het slaaphormoon melatonine.

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier