Welke matras kopen ?

Welke matras kopen ?

Welke matras kopen als je aan vernieuwing toe bent? Beka weet raad

Na 8 tot 10 jaar intensief gebruik, hebben de meeste matrassen hun beste tijd gehad en zijn ze aan vernieuwing toe. Nog even uitstellen heeft geen zin, integendeel: op een ingezakte matras blijven slapen kan ernstige rugklachten veroorzaken. En als je ’s nachts niet goed slaapt of zelfs met pijn uit bed rolt, heeft dat zo zijn gevolgen voor je prestaties overdag. Er is trouwens goed nieuws: nu je toch beslist om een nieuwe ergonomische matras aan te schaffen, kun je meteen ook opteren voor een van de luxe matrassen van Beka. Zo profiteer je van de nieuwste bevindingen en recente ontwikkelingen in de beddensector, die voortdurend in evolutie is, op zoek naar het summum op gebied van slaapcomfort. Er rest alleen nog de vraag: welke matras kopen?

Het antwoord op die vraag hangt van jouw levensritme, jouw slaapgewoonten en jouw persoonlijke gezondheidssituatie af. Als je zelf al een goed idee hebt wat je van je nieuwe matras verwacht, kun je alvast een kijkje nemen op onze website en er de GELTEX® matrassen, de pocketverenmatrassen en de matrastoppers overlopen. We hebben ook een online Beka brochure matrassen voorzien, waar je in een oogopslag de kenmerken van de verschillende modellen met elkaar kunt vergelijken. Maar Beka laat je niet in de steek als je toch liever wat hulp wenst bij je vraagstuk “welke matras kopen”. Een matras koop je niet elke dag, het is dan ook niet zo evident om zelf een pasklaar antwoord samen te puzzelen. Als expert in bedden heeft Beka speciaal voor jou een matras configurator op punt gesteld. Deze gebruiksvriendelijke tool stelt jou een zestal eenvoudige vragen voor. Meer info is niet nodig om uit ons aanbod een selectie producten voor te stellen die jou alvast op weg helpen bij je keuze. Een keuze maken uit twee tot drie voorstellen, die rekening houden met je persoonlijke behoeften, is een stuk makkelijker om te weten welke matras kopen. De selectie is immers gebaseerd op het profiel dat te voorschijn komt uit jouw antwoorden. In slechts enkele minuten tijd heb je een pasklaar antwoord op zak.

Welke matras kiezen om je rug te beschermen? 

Je hebt ongetwijfeld al gehoord dat een extreem harde matras goed is voor de rug. Toch wordt dit advies maar al te vaak fout geïnterpreteerd. Recente ergonomische onderzoeken benadrukken dat de hardheid van een matras niet zo doorslaggevend is als haar vermogen om het lichaam doeltreffend te ondersteunen, en dat wordt voornamelijk beïnvloed door het lichaamsgewicht. Een matras met een matige hardheid is, eerder dan een echt harde matras, ideaal voor de juiste uitlijning van je wervelkolom. Daardoor voorkomt zo’n matras rugpijn en andere houdinggerelateerde problemen. Bij Beka® worden alle matrasmodellen aangeboden in drie verschillende hardheidsniveaus. Ieder niveau is van toepassing op een specifiek lichaamsgewicht:  

  • "medium" als je minder dan 75 kg weegt;  
  • "stevig" als je tussen 75 en 100 kg weegt;  
  • "extra stevig" als je meer dan 100 kg weegt.  

Een matras die geschikt is voor jouw gewicht en jouw lichaamsbouw is de basis voor een goede nachtrust. Ontdek ons aanbod aan ergonomische matrassen en verbeter jouw slaapkwaliteit door van jouw comfort prioriteit te maken. Als je hulp of advies wenst, twijfel dan niet om een bezoekje te brengen aan een van onze verkooppunten bij jou in de buurt of maak gebruik van onze softwareapplicatie. Deze laatste begeleidt jou stap voor stap bij het kiezen van de matras die het best aansluit op jouw slaapbehoeften. Nog een laatste herinnering: vergeet niet dat ook een goed hoofdkussen onmisbaar is voor het behoud van de goede werking van je nek en wervelkolom.  

Welke matras kopen ?

Met onze matras configurator weet je welke matras kopen

Hoe werkt de matras configurator? In eerste instantie rijst de vraag waarom je een nieuwe matras wilt kopen. Misschien verbaast die vraag jou, maar dit antwoord helpt ons een flink stuk op weg om een eerste selectie te maken. Wie bijvoorbeeld met lichamelijke klachten te kampen heeft, zal een andere matras nodig hebben dan iemand die de logeerkamer wil inrichten. Verder vragen we een indicatie van je gewicht. Dat is bepalend voor de gewenste stevigheid van je matras. Een derde vraag vist uit of jij iemand bent die ’s nachts snel te warm heeft, of misschien juist snel te koud. Natuurlijk is dit bij sommigen nooit een probleem. Maar het kan bepalend zijn voor het model van je matras. Een vierde vraag gaat over jouw persoonlijke voorkeur: sommigen slapen liever hard, anderen verkiezen eerder zacht. Dat is niet onbelangrijk om te bepalen welke matras kopen. De voorlaatste vraag is op het onderhoud van je toekomstige matras toegespitst: sommigen willen alles kunnen wassen, dus ook de hoes van de matras, voor anderen is dit geen prioriteit. De laatste vraag is een belangrijke vraag naar eventuele allergieën: wie bijvoorbeeld allergisch is voor wol, koopt best geen matras waar de hoes uit wol bestaat. Een ogenschijnlijk klein detail, dat zwaar kan doorwegen. Vergeet niet dat allergie aan huisstofmijt maar ook aan latex tegenwoordig voor vele mensen een probleem vormt.

Op basis van de preselectie die via jouw antwoorden te voorschijn komt, kun je nu zelf een definitieve keuze maken. De bal ligt nu wel weer in jouw kamp, maar met het grote voordeel dat alle modellen die voor jouw profiel niet van toepassing zijn, uit het lijstje zijn gehaald. Bepalen welke matras kopen is nu een stuk eenvoudiger. Neem rustig je tijd om deze modellen te bestuderen, en aarzel ook niet om bij een van onze verkooppunten langs te komen om een voorkeurmatras eerst even uit te proberen. Je staat immers op het punt een belangrijke investering te doen: een investering in comfort en welzijn, die jouw levenskwaliteit op een hoog peil zullen houden. Bij Beka is kiezen niet verliezen, maar winnen!

Advies op maat om te weten welke matras kopen

Dankzij hun knowhow en hun jarenlange ervaring, hebben onze Beka®-experts de ‘slaapdriehoek’ ontwikkeld. Die is gebaseerd op drukverdeling, ondersteuning van het lichaam en ventilatie. Die drie criteria zijn absoluut noodzakelijk om te weten welke matras kopen!

Gaandeweg hebben onze experten de befaamde slaapdriehoek uitgebreid met twee extra criteria: duurzaamheid van de gebruikte materialen en van het product. Om te weten welke matras kopen en om kwaliteitsproducten te kiezen, is het belangrijk om een verantwoorde en milieuvriendelijke keuze te maken.

Bij Beka® beantwoordt ons Geltex®-assortiment volledig aan deze 5 kwaliteitscriteria. En omdat we er helemaal van overtuigd zijn dat je tevreden zal zijn, raden we aan om, als je nog niet weet welke matras kopen, de producten uit dit gamma in overweging te nemen.

Wil je goed begeleid worden bij de keuze van een matras voor een zalige nachtrust? Extra advies nodig alvorens de knoop door te hakken? Onze experten staan klaar om je te helpen: kom langs in een van onze verkooppunten. Onze specialisten geven je graag advies. De mooiste plek ter wereld? Dat is je Beka®-bed!

Welke matras kopen? Stel je bed van A tot Z samen!

Wil je je nieuwe knusse bed samenstellen? Kies je bedkader, je favoriete stof en als finishing touch: de bedpoten. Je vindt de beste combinatie via Choose&Snooze.

Er zijn honderden combinaties mogelijk: 8 boxsprings (elektrisch of vast), 3 collecties hoofdborden (23 modellen), houten poten (6 stijlen en 3 kleuren) of metalen poten (2 stijlen en 2 kleuren), 3 categorieën stoffen (54 tinten) en alle Beka®-matrassen met hun gekende elegante afwerking en onovertroffen comfort. Als je niet weet welke matras kopen, vraag dan raad aan een Beka®-expert en stel de mooiste plek ter wereld samen.

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier