De Valumat-bijdrage: da’s goed voor het milieu

De ondersteuning en het comfort van een goede matras zijn essentieel voor een verkwikkende nachtrust. Slaapexperten raden aan om je matras elke tien jaar te vervangen. Dat zijn heel wat matrassen in een gemiddeld mensenleven. Daarom is er de Valumat-bijdrage. Die maakt je aankoop lief voor het milieu.

Stap voor stap naar een duurzamere sector

Als je een nieuwe Beka®-matras of matrastopper koopt, dan betaal je een kleine milieubijdrage. Dat bedrag gaat voor het grootste deel naar het inzamelen, het transport en de verwerking van oude matrassen. Dankzij de Valumat-bijdrage kun jij je oude matras namelijk gratis kwijt in het recyclagepark. Je slaapt dan op twee oren: jouw oude matras wordt straks sowieso duurzaam verwerkt.

Wat betekent de Valumat-bijdrage voor jou?

De weg naar meer duurzaamheid wordt steeds belangrijker. En dat zien ook de invoerders en producenten van matrassen. Sinds 1 januari 2021 trad de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV) in werking. Invoerders en producten staan nu zelf in voor de inzameling en recyclage van hun producten. Ook Beka® draagt haar steentje bij. Kiezen voor een Beka®-matras, dat is ongeëvenaard genieten, maar ook gerust zijn dat je matras later een nieuw leven krijgt. 

Heb je nog vragen?

De recyclagesector staat niet stil en Beka® blijft evengoed in beweging. Samen met onze klanten bewandelen we de weg naar de meest duurzame slaapoplossingen. Heb je vragen over de Valumat-bijdrage? Surf naar valumat.be of vraag advies aan je slaapexpert in een van de Beka®-verkooppunten. Da’s pas gerust slapen!

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier