Boxspring matrassen | BEKA<sup>®</sup>

Boxspring matrassen: welke moet je kiezen?

Op zoek naar ‘de mooiste plek ter wereld’ om te slapen? Eerst en vooral moet je weten dat het comfort van je bed schuilt in de combinatie van de boxspring en de matras. Als je wil genieten van het luxueuze comfort van een ruime boxspring, zoals in de grote hotels, mag je zeker de boxspring matrassen niet vergeten.

Een houten kader met een mooie stoffen bekleding en een pocketverenkern: zulke bedden vragen vragen om aangepaste boxspring matrassen. In het grote marktaanbod draait alles om comfort, en laat dat nu net iets heel persoonlijks zijn. Bij Beka® putten we uit tientallen jaren uitzonderlijke knowhow om voor jou het perfecte bed te bouwen: voor ons is de klant koning. Meer nog, bij ons is zelfs de koning klant, want sinds 1998 zijn we ‘Gebrevetteerde hofleverancier van België’. Dat is een onbetwistbaar teken van vertrouwen en bewijst de kwaliteit van onze producten. Het motiveert ons elke dag weer om deze prestigieuze onderscheiding waard te zijn.

Tip 1: vermijd een schuimmatras voor je boxspring

Polyurethaanschuim is, net als polyether, geen aanbevolen basis voor een boxspring matras. De combinatie van een boxspring en een schuimmatras zorgt niet voor het gewenste comfort. Als je die twee combineert, wordt het effect van de pocketveren in de bedbodem veel meer gedempt. 

Welke je ook kiest, boxspring matrassen moeten de spieren goed ondersteunen en tegelijk zorgen voor een perfecte balans tussen het bekken en de schouders. Dat alles is essentieel voor een goede nachtrust en een herstellende slaap.

Boxspring matrassen | BEKA<sup>®</sup>

Tip 2: kies een boxspring met pocketveren

Wat beddentechnologie betreft, blijft de beste boxspring matras de pocketverenmatras: deze combinatie zorgt voor een uitstekende verluchting en een optimaal comfort. Maar bij Beka® gaan we nog een stap verder: we streven altijd naar het hoogste comfort voor je slaap. Daarom zijn onze modellen beschikbaar in verschillende hardheidsgraden (medium, firm, extra firm ...) om aan ieders wensen te voldoen. Onze boxspring matrassen brengen de beste materialen en de meest geavanceerde technologieën samen. Ze bestaan uit:

 • Veren: sommige van onze modellen bevatten nog tonvormige pocketveren. Die zorgen voor een individuele vering en een optimale ventilatie. Ze hebben 7 ergonomische comfortzones en geven een juiste ondersteuning aan het lichaam. De meeste matrassen bevatten nu echter Temporis-pocketveren, het absolute summum van de nieuwste technologieën. De zone-indeling van Beka®-matrassen blijft continu verbeteren. We werken samen met de Universiteit Gent om duizenden matrassen te vergelijken en te analyseren zodat we een optimale positie van de wervelkolom kunnen verzekeren. De zandlopervormige Temporis-pocketveren bieden een zacht en aangenaam gevoel, een unieke elasticiteit en een thermische stabilisatiefunctie.
 • Een comfortlaag: onze boxspring matrassen kunnen voorzien zijn van een vormvaste, geventileerde laag ‘Comfort-Foam’ (die verlicht de druk, ondersteunt het lichaam, reguleert de temperatuur, voert overtollige lichaamswarmte af), de elastische en flexibele laag ‘Sensus’ of de natuurlijke en zachte laag ‘Soft-Latex’.

Goed om te weten: naast de kern van boxspring matrassen voegt Beka® een hoes toe met verschillende doorstikmogelijkheden. Onze producten kunnen uitgerust worden met de geventileerde en duurzame laag ‘Climawatt’, de elastische en flexibele laag ‘Sensus’ of de natuurlijke en comfortabele laag ‘Wol/Kasjmier/Zijde’.

Tip 3: ga voor een boxspring GELTEX®-matras

Bij Beka® kan je ook kiezen voor de boxspring GELTEX®-matrassen. Een technologisch hoogstandje met talrijke voordelen, want ze zorgen ervoor dat:

 • Je sneller in slaap valt en de warmte en het vocht beter afgevoerd worden.
 • Je adequaat ondersteund wordt, dankzij de slim ontworpen zones die de natuurlijke positie van de wervelkolom benaderen.
 • Je ‘s ochtends meer energie hebt, want het kenmerkende, verwelkomende gevoel van Beka® laadt ‘s nachts je batterijen op.

Bij Beka® is de slaapdriehoek gebaseerd op een optimale ventilatie door een betere afvoer van warmte en lichaamsvocht, een ideale verdeling van de druk over het hele lichaam en een geschikte ondersteuning die zich aanpast aan jouw slaaphouding. Daarbij komen ook nog twee andere beloftes van GELTEX®: het ontwerp van een duurzaam product met respect voor het milieu, en een langere levensduur omdat er minder snel vervorming optreedt.

Aarzel niet om onze adviseurs te raadplegen voor meer informatie en een voorproefje van de GELTEX®-ervaring!

Boxspring matrassen | BEKA<sup>®</sup>

Tip 4: gebruik onze configurator om de perfecte boxspring matras te kiezen

We zijn allemaal verschillend en dus is het soms moeilijk om een boxspring matras te kiezen. Er is veel keuze en die blijft erg subjectief: wat bij jou past, past niet noodzakelijk bij iemand anders met dezelfde lichaamsbouw. Rekening houdend met die moeilijkheid heeft Beka® een configurator ontwikkeld om je zoektocht gemakkelijker te maken. Enkele vragen helpen je een soort preselectie te maken in enkele minuten tijd:

 • Waarom ben je op zoek naar een nieuwe matras?
 • Wat is jouw gewicht?
 • Heb je het ‘s nachts snel te koud of te warm?
 • Slaap je liever iets harder of iets zachter?
 • Wil je de matrashoes kunnen reinigen?
 • Heb je last van allergieën?

Aan de hand van je antwoorden selecteert de matrasconfigurator 3 boxspring matrassen van Beka® die met jouw criteria overeenstemmen. Je hoeft ze enkel nog beter te bekijken om de best passende te kiezen. Maar let op, het is geen exacte wetenschap! Je kan ook direct naar een van onze verkooppunten gaan om raad te vragen aan onze verkopers en vooral, om de matras in de winkel uit te proberen!

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier