Hoe maak je van je bed de mooiste plek ter wereld?

Hoe maak je van je bed de mooiste plek ter wereld?

Ken je het? Dat moment waarop je in bed kruipt en alle last van de dag van je schouders valt? Wij noemen dat het “Beka®-moment”, want dat gevoel is al sinds 1935 onze drijfveer. Hier gaan we, maak het je gemakkelijk bij een zacht licht en laat je leiden. Samen overlopen we alle stappen die je moet zetten om een bed te ontwerpen dat volledig aan jouw noden is aangepast.

Het beste bed ter wereld? Dat is het bed dat je zelf ontwerpt 

Pocketveren matras, GELTEX memory foam, ... Raak je niet wijs uit het jargon van de beddenwereld? Geen zorgen, dat is volkomen normaal. Vele innovaties vonden hun weg naar de sector. Daardoor werden de mogelijkheden om je comfort te personaliseren uitgebreid, maar het werd ook moeilijker om door het bos de bomen te zien.  

Het geheim? Doe het stap voor stap! 

 
1. De boxspring 

De laatste jaren is het succes van boxsprings de hoogte ingeschoten, want ze combineren een mooie vormgeving met comfort. Maar wat is een boxspring eigenlijk?  

Een boxspring is samengesteld uit een hoofdbord, een bedbodem met veren en een kader. Dat alles rust op vier poten.  Het concept komt uit de Verenigde Staten: “box” betekent “doos” in het Engels en “spring” betekent “vering”. 

Om de ideale boxspring te kiezen, moet je je enkele vragen stellen. 

Wil je een vaste of een elektrisch verstelbare boxspring? 

Met de elektrische versie kan je de positie van je bovenrug en je benen aanpassen met behulp van een RF-afstandsbediening (met radiofrequentie). 

Welke hoogte? 

Er zijn verschillende hoogtes (poten niet meegerekend), gaande van 16 tot 30 cm. 

Welke afmetingen? 

Naast de hoogte is het ook mogelijk om de breedte en de lengte van de bedbodem (en de matras) te kiezen: 160 cm x 200 cm of 180 cm x 200 cm. 

Welk hoofdbord? 

Recht, gestoffeerd, met omlijsting, hoog of minder hoog, ... Ook het hoofdbord kan gepersonaliseerd worden. Meer nog dan comfort speelt hier je persoonlijke smaak een rol. 

Welke poten? 

Hout of metaal, 10 of 15 cm, recht of schuin, lichte of donkere kleuren, ... Net zoals voor het hoofdbord bepalen hier je persoonlijke voorkeuren de poten van je boxspring. 

Bekijk alle mogelijkheden in de brochure Beka® Boxsprings 

2. De matras 

Het is niet altijd makkelijk om een matras te vinden die bij je past. Het is nochtans een van de meest bepalende factoren voor je slaapcomfort.  

Om de ideale matras te kiezen raden we je aan om rekening te houden met verschillende elementen: je gewicht, de manier waarop je je temperatuur regelt (heb je het vaak te warm of te koud?), de hardheid die je verkiest (een harde of zachte matras of tussenin), het soort matrashoes dat je wenst (wasbaar of niet) en eventuele allergieën waaraan je lijdt. 

Beantwoord 6 vragen om je ideale matras te ontdekken 

3. Het hoofdkussen 

Hard, zacht, dik, plat, groot, klein, ... We hebben niet allemaal dezelfde voorkeuren voor een hoofdkussen. We slapen namelijk niet allemaal in dezelfde houding. 

Objectief gezien is het beste hoofdkussen datgene dat geen druk uitoefent op je halswervels door te zorgen voor een correcte positie van je ruggengraat. 

Subjectief gezien is het beste hoofdkussen simpelweg datgene waarop je het beste slaapt.  

Afmetingen, vulling (polyesterbolletjes, veren, latex, ...), types (traditioneel, ergonomisch), samenstelling van de hoes, ... Ook hier heb je keuze uit verschillende mogelijkheden. 

Bekijk de brochure met Beka®-hoofdkussens  

 

Choose&Snooze: de boxspring van je dromen in slechts enkele klikken 

Met onze Chooze&Snooze- kan je de boxspring van je dromen ontwerpen voor een voordelige prijs. Stel in zes stappen je ideale bed samen. Maak je keuze uit honderden combinaties en ga dan naar een Beka®-verkooppunt om je project concreet te maken.  

Is het onderdeel dat je wil niet beschikbaar via Choose&Snooze? Geen zorgen, we zoeken samen met jou naar een oplossing op maat.  

Ontdek de Chooze&Snooze-actie 

 

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier