Beka<sup>®</sup>-matrassen: het resultaat van Belgisch vakmanschap

Beka®-matrassen: het resultaat van Belgisch vakmanschap

Sinds meer dan 85 jaar selecteert Beka® zorgvuldig hoogwaardige en zoveel mogelijk lokaal geproduceerde materialen. Vandaag nemen wij je graag mee achter de schermen van onze productie en delen wij enkele van onze geheimen. 

Vakmanschap voor superieure kwaliteit 

Hoewel machines nodig zijn om sommige materialen te verwerken, berust het ontwerp van de ergonomische matrassen van Beka® op maatwerk, waarvan het niveau afhangt van het gekozen model. 

Wij zijn er zeer trots op dat onze productie ook vandaag nog een betrekkelijk ambachtelijk proces is, uitgevoerd door gekwalificeerd personeel dat door ons is opgeleid.  

De matrashoes, essentieel voor absoluut comfort 

De hoes van een matras speelt een zeer belangrijke rol wat betreft de vochtregulatie en dus het slaapcomfort. 

De bies, waarmee de verschillende  randen van de Beka®-matras worden bevestigd, wordt met de hand genaaid. De hoes bestaat uit een rekbare stof van Tencel® (een 100% natuurlijke vezel die warm aanvoelt in de winter en koel in de zomer) of damast (een 100% viscose stof met absorberende eigenschappen). 

De matrashoes is ook doorgestikt met Climawatt® (wasbare wol of zijde en kasjmier), ook met absorberende eigenschappen. 

Lees hier meer over de materialen  

 

De kern van de matras is van cruciaal belang voor een optimale ondersteuning 

Onder de hoes bevindt zich de kern van de matras, bestaande uit een verenkern en een comfortlaag. De comfortlaag biedt dankzij de veren de ondersteuning die ons lichaam nodig heeft wanneer we slapen. 

De veren 

De veren in de pocketverenmatrassen van Beka® zijn zandloper- of tonvormig, exclusief ontworpen voor Beka® en voorzien van een unieke verenkern. 

De comfortlaag 

De comfortlaag kan verschillende materialen bevatten, afhankelijk van de jouw behoeften: 

  •  Comfort foam, zoals onze unieke collectie GELTEX®-matrassen voor een uitzondelijk slaapcomfort 

  • Sensus® slow resilient foam, dat zich aanpast aan de temperatuur en het gewicht van de persoon die erop ligt 

  • Zachte latex, die weerstand biedt en de druk vermindert 

Het visuele aspect, een streling voor het oog 

Naast comfort is ook visuele aantrekkingskracht belangrijk. Daarom hechten wij veel belang aan de look. Onze verschillende matrashoezen met rozettenpatroon bieden niet alleen een bijzonder zacht comfort, maar ook een luxueus effect door de samenstelling van wol, kasjmier en zijde. 

Een geborduurde handtekening 

Beka®-matrassen zijn niet alleen herkenbaar aan hun kwaliteit, maar ook aan onze merknaam die op elke hoes geborduurd is. Dit borduurwerk wordt met de machine gedaan, maar onder het zorgvuldige oog van een gekwalificeerd persoon. 

Een goede matras is de basis 

Nu weet je al iets meer over hoe onze matrassen worden gemaakt. Zoals je merkt, zijn aandacht voor detail en de kwaliteit van de materialen twee prioriteiten voor ons omdat wij weten dat ze het geheim vormen van een optimaal slaapcomfort. 

Maar hoewel de kwaliteit van een matras van cruciaal belang is voor het comfort van de slaper, moet je ook de andere onderdelen van het bed met zorg uitkiezen. Zou jij genieten van je matras als ze op een slechte bedbodem ligt? 

Ontdek de bedbodems van Beka® 

Wij begeleiden je stap voor stap bij de keuze van je nieuwe matras 

Ben je op zoek naar een nieuwe matras? Wij helpen je met onze matras configurator  om in 6 stappen te bepalen welk Beka®-model voor jou geschikt is. 

Als je een compleet bed wil kopen, kijk dan eens bij onze Choose & Snooze-tool. Daarmee kan je het bed van je dromen samenstellen, van de boxspring tot het hoofdeinde, inclusief de poten, de stof, de matras en aan een zeer goede prijs. 

Als je nog een vraag hebt of meer informatie zoekt over onze producten, aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn toegewijd aan onze missie om je de best mogelijke nachten in alle comfort bieden, zodat je bed de mooiste plek ter wereld wordt. 

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier