4 ideeën om een slaapkamer in te richten voor een betere nachtrust

4 ideeën om een slaapkamer in te richten voor een betere nachtrust

Heb je al vaak gehoord dat je een kamer niet moet overladen met decoratie? Wel, dat klopt. Maar dat betekent niet dat je niet je eigen persoonlijke toets mag toevoegen of enkele elementen die je een goed gevoel geven. In dit artikel geven wij je enkele ideeën voor het inrichten van je kamer zonder dat het een rommeltje wordt.

1. Kies voor kleur 

Om een sfeer van cocooning te creëren, mag je zeker kleur gebruiken. Het doel is dat jij je goed voelt als je in bed ligt. Vermijd echter te felle en agressieve kleuren, die volgens de principes van Feng Shui niet aan te bevelen zijn. Mooie en modieuze kleuren zijn bijvoorbeeld eendenblauw of middernachtblauw. Ze werken ontspannend en gaan goed samen met tal van andere kleuren, zoals bijvoorbeeld taupe. Dat betekent dat je deze kleur kan combineren met verschillende decoratieve voorwerpen. Als je eerder sceptisch staat tegenover een kleurrijke kamer, kan je een of meerdere muren wit schilderen om de rest van de kamer te verzachten en een zwaar effect te vermijden. Aarzel niet om ideeën van het internet te halen, uit magazines  of maak een afspraak in de winkel met een adviseur.

 

2. Optimaliseer je kamerindeling  

Het is beter om je kamer vrij te houden van rommel, spullen en overbodige meubels. De ruimte moet aangenaam blijven. Als je de mogelijkheid hebt om je garderobe in een andere ruimte onder te brengen, zoals een dressing, aarzel dan niet om dat te doen. Je kan ook één kleine kledingkast in de slaapkamer laten staan om je kleding voor het lopende seizoen in te bewaren en de rest in een andere kamer opbergen.  

Er zijn ook kleine trucjes om je spullen op orde te houden zonder al te veel plaats in te nemen, zoals opbergdozen of laden om onder het bed te schuiven. Je kan ook wandplanken gebruiken om decoratieve voorwerpen, boeken, enz. op te zetten. Een laatste idee: gebruik holle poefjes om dekens in op te bergen en hang sjaals en riemen bijvoorbeeld aan haakjes achter een deur. 

Het laatste wat je kan doen om een aangenaam uitzicht te hebben wanneer je de kamer binnenkomt, is een grote bergruimte maken om al je spullen in te verstoppen. Daardoor voel je je comfortabel en op je gemak in de kamer. Dus laat je kleren, voorwerpen, enz. niet rondslingeren, je merkt meteen het verschil!

 

3. Ga voor originele gordijnen en lakens  

Een andere decoratieve toets die je kan toevoegen, zijn lakens en gordijnen in de kamer. Kies ondoorzichtige gordijnen om goed te kunnen slapen. Laat je fantasie de vrije loop met dit deel van de decoratie. Als je voor de muren bleke, pastelkleuren hebt gekozen, kan je met de stoffen een beetje originaliteit brengen. Bovendien zijn er steeds meer mogelijkheden, waardoor je keuze genoeg hebt. Als je graag je handen vuilmaakt en aanleg hebt voor naaien, kan je veel plezier beleven aan het naaien van je eigen unieke gordijnen. Hetzelfde geldt voor lakens. Probeer ze te combineren met andere decoraties in je kamer om wat stijl toe te voegen.

 

4. Kies unieke en originele decoratieve voorwerpen  

Je kamer is dé plek waar je je helemaal kan laten gaan als het op inrichten aankomt. Je kan een schilderij ophangen dat je mooi vindt en dat moeilijk in een andere kamer van je huis past. Het is ook een goede ruimte om bijvoorbeeld designlampen te kiezen. Nog een idee: waarom niet kiezen voor behang met trendy motieven op één muur?  

Je kan ook een plant in je kamer zetten. Sommige mensen raden af om planten in de slaapkamer te zetten, omdat ze overdag CO2 opnemen en zuurstof afgeven, en ’s nachts omgekeerd. Dat is juist, maar de hoeveelheid CO2 die 's nachts door de plant wordt uitgestoten is zeer gering en heeft dus weinig of geen effect op ons. Het is dus goed om een kleine plant te kiezen om de kamer op te fleuren. Zolang je er geen rommeltje van maakt, is er geen probleem. Je kan ook kiezen voor een geurende plant, zoals lavendel. De geur van lavendel heeft een ontspannende werking.  

Laat je fantasie de vrije loop als het gaat om het inrichten van je kamer. Het is een ruimte waarin je je kalm en ontspannen moet voelen om een goede nachtrust te krijgen. 

 

Beka helpt je de juiste matras te vinden

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier