Zo houd jij je Beka®-matras in topvorm

Wil je slapen als een roos? Dan is het juiste matrasonderhoud heel belangrijk. Een matras heeft na tien jaar meestal zijn beste tijd gehad. Met de tips van Beka® houd jij je matras écht in topvorm en kun je jarenlang blijven genieten van optimaal slaapcomfort.

Lees de onderhoudsinstructies

Lees de onderhoudsinstructies

Je matras is hét ingrediënt voor een goede nachtrust. Het is dus cruciaal hem op de juiste manier te onderhouden. Daarom draagt elke Beka®-matras een etiket met specifieke instructies. Als je die volgt, kan er niets mislopen en garandeer jij een langere levensduur van je matras.

Bekijk ons aanbod matrassen
Verlucht je matras

Verlucht je matras

De eerste stap naar een goed onderhouden matras is elke dag verluchten. Je matras en beddengoed absorberen ’s nachts heel wat zweet. Open na het opstaan je raam en dek je bed niet meteen op. Zo blijven je lakens fris en vermijd je dat bacteriën zich er thuis voelen.

Volledig onderhoud van de matras

Volledig onderhoud van de matras

Het onderhoud van uw matras kost niet veel tijd. Vergeet niet uw matras elk seizoen om te draaien. Zo behoudt u uw Beka®-matras zijn elasticiteit en comfort. Bovendien zakt uw matras niet door en wordt deze beter geventileerd. De meeste Beka®-matrassen hebben een afneembare hoes die de binnenkant van de matras beschermt. Deze hoes kunt u het beste twee keer per jaar reinigen volgens de instructies op het etiket. Het wordt ook aanbevolen om de hele matras eens per jaar op te frissen. Borstel of stofzuig uw matras zorgvuldig. Zo verwijder je het stof dat zich in de gaten en naden nestelt.

Matrasbeschermer of topper

Matrasbeschermer of topper

Je kan je matras ook extra beschermen door te kiezen voor een matrasbeschermer. Je wast deze het best minimaal twee keer per jaar voor de ultieme bescherming. Ook een matrastopper kan hier helpen. Je geniet niet enkel van dat extra tikkeltje comfort, maar je verlengt ook de levensduur van je matras. Da’s pas zorgeloos slapen.

Bekijk onze matrastoppers
Vervang je matras tijdig

Vervang je matras tijdig

Een matras gaat natuurlijk niet eeuwig mee. Na tien jaar kijk je het best uit naar een nieuwe. Heb je hulp nodig? Onze Beka®-slaapexperten staan klaar voor al je vragen. Aarzel niet en neem contact met de slaapexpert in jouw Beka®-verkooppunt.

Vind een winkel