Het nieuwe bed van Monique en Ivan

Ivan en Monique kopen om de 10 jaar een nieuw bed. Veel specifieke eisen hebben ze niet. Monique kampt met artrose in de rug. Beiden zijn ook lichte slapers. Als de ene beweegt, wordt de ander snel wakker. Het koppel prefereert daarom 2 afzonderlijke eenpersoonsbedden die visueel toch een geheel vormen. Na een korte kennismaking antwoordden Monique en Ivan op verschillende vragen van de verkoper. Zoeken ze een bed, enkel een matras of een slaapsysteem? Moet hun nieuwe bed verstelbaar zijn?

Het wordt een boxspring!

Dan beginnen ze – begeleid door de verkoper – matrassen en bedden te testen. Ze blijven heel lang staan bij een Beka® boxspring met pocketverenkeren. “We hebben nog nooit een boxspring gekocht. Ik associeer dat type bed vooral met hotelovernachtingen”, zegt Ivan. “We zijn ook wat bang om af te stappen van het slaapsysteem dat we nu hebben”, vult Monique aan. “Maar deze boxspring ligt zalig. Een instant comfortgevoel!”

Ivan merkt op dat hij heel comfortabel in en uit bed kan met deze hogere boxspring. “Ik ga gewoon zitten en draai mij vlot het bed op.”

 

Ontdek onze boxsprings

 

Ivan en Monique vertellen dat ze vaak nog lezen voor het slapengaan. Een elektrisch verstelbare versie van hun voorkeursbed is daarom ideaal voor hen. De verkoper legt hen uit waarom de elektrisch verstelbare bedden van Beka® maar liefst 2 motoren hebben: “Hierdoor kan het bed zich ergonomisch aanpassen aan het lichaam. Is er slechts 1 motor, dan wordt de druk op je staartbeen al snel te groot. Dat maakt het onmogelijk om lang in die positie te blijven liggen. Met de 2 motoren kan je naar wens de bekkenzone verlagen en de voeten in een hogere positie brengen.”

Het GELTEX® -gevoel

De verkoper laat het koppel even liggen op een GELTEX®-matras. Hij vertelt hen over de optimale ventilatie die zo’n matras biedt. Monique polst of het klopt dat zij met haar rugprobleem voor een zo hard mogelijke matras moet kiezen. De verkoper ontkracht die mythe: “Dat is niet meer van deze tijd, je moet vooral zorgen voor een ondersteuning die past bij je gewicht en lichaamsbouw.”

Ontdek GELTEX®

De keuze is gemaakt!

Het nieuwe bed van Ivan en Monique wordt uiteindelijk een elektrisch verstelbare boxspring met pocketverenkern en 2 GELTEX®-matrassen van 90 bij 210 cm. Voor Ivan een firm-uitvoering van de matras. Voor Monique een medium-uitvoering. Ze kiezen een vrij neutrale zandtint voor de kleur van de hoofdborden. “Zo’n rustige tint past beter in ons kleurrijk slaapkamerinterieur.”

Ontdek de hoofdborden

Tevreden klanten

Een maand na de levering van hun nieuwe bed gaan we nog eens op bezoek bij Ivan en Monique. Ze blijken fantastisch te slapen op hun boxspring met nieuwe matrassen. De afwerking van die matrassen valt extra in de smaak bij Monique. “Die zijn zo mooi afgewerkt dat het bijna zonde is om er beddengoed op te leggen”, glimlacht ze.