5 dingen die je in je slaapkamer moet hebben om goed te slapen

5 dingen die je in je slaapkamer moet hebben om goed te slapen

Een bed van goede kwaliteit 

Het belangrijkste in een slaapkamer is het bed. Als het van goede kwaliteit is, kan je er rustgevende en verkwikkende nachten doorbrengen. Elke persoon is anders, dus we moeten de gewoonten van elke persoon analyseren (of je met z'n tweeën slaapt, of je 's nachts veel beweegt, je morfologie, ...) om de beste optie te kiezen. Je kan onze experts om advies vragen over welke ergonomische matras voor jou de beste keuze is, bijvoorbeeld. Wij bieden een breed aanbod aan bedproducten. Onze specialisten kunnen je slaapgewoonten en behoeften analyseren en je adviseren over welke matras voor jou het beste is.  

Een sobere maar ontspannende decoratie 

Je slaapkamer is het knusse nestje waar je kan ontspannen na een hectische dag. Je moet dus een rustgevende, ontspannen sfeer creëren die bij jou past. Kies rustige kleuren zoals blauw voor de muren of voor de decoratie. Het is belangrijk een warme sfeer te creëren die bevorderlijk is voor ontspanning. Het is ook raadzaam om de decoratie van een kamer niet te overladen. Het moet eenvoudig zijn en je geest tot rust brengen. Een lijst, een klein lampje, een plant, een kastje, kleine kaarsen en dat is het. Als je je kleren laat liggen of je computer kan het je storen en je stress bezorgen voor je naar bed gaat of wanneer je wakker wordt.  

De aanwezigheid van planten voor een ontspannen sfeer  

Sommige mensen zeggen dat het geen goed idee is om een plant in de kamer te zetten en dat je er geen goede nachtrust van krijgt. Deze mensen hebben in één ding gelijk: je moet geen planten in de kamer zetten die te veel geuren. Die geur kan je slaap verstoren. Maar waarom kies je niet voor een vetplant, bijvoorbeeld? Het voegt een decoratief element toe aan de kamer zonder te opdringerig te zijn. En als je het verzorgt voordat je naar bed gaat, kan het je helpen ontspannen. Natuurlijk wil je de kamer niet vol zetten met planten. Sommige planten hebben een kalmerende en ontspannende werking, zoals lavendel. Om te voorkomen dat de geur je nachtrust verstoort, overdrijf je er beter niet mee. 

Geuren om de geest te kalmeren  

Een half uur voor het slapengaan een geurtje in de kamer zetten, kan je helpen om in slaap te komen. Je kan bijvoorbeeld een essentiële olie verspreiden of een kaars aansteken. Sommige geuren helpen je om te ontspannen en te ontstressen, zoals lavendel. Als je geen hele lavendelplant in je kamer wil zetten, kan je enkel de geur verspreiden met etherische oliën. Voor nog meer effect is het aan te raden een druppeltje etherische olie op een doekje te doen dat je onder je kussen legt. Zo blijf je de hele nacht ontspannen. 

Kaarsen zijn ook doeltreffend omdat ze niet te agressief ruiken, wat je dus zeker moet vermijden voor het slapengaan. Steek ze een half uur voor het slapengaan aan en de geur zal je helpen om naar dromenland te vertrekken. Zorg echter dat ze veilig in een bokaal staan, niet kunnen omvallen, er niets kan invallen en dat je ze weer dooft als je in slaap valt. 

Zacht ontwaken 

Doet het geluid van de wekker je 's morgens schrikken? Begin je de dag daardoor gestrest? Er zijn nu verschillende apps om je zachtjes wakker te maken. Zo bestaan er wekkers met een zacht muziekje of een dimmend licht waarmee je de dag rustig begint. 

In veel winkels zijn ook wekkers te vinden die geavanceerder zijn dan de apps en die ook een zachte wektoon geven. De wekker imiteert de zonsopgang met de geluiden van de natuur, zoals vogels, op de achtergrond. Dit is een goede oplossing om rustig wakker te worden. Kom alleen niet in de verleiding om in bed te blijven liggen.  

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier